جستجو کردن
Close this search box.

تعریف رشته حسابداری ✔️| 7 مهارت لازم در این رشته

ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد تعریف رشته حسابداری با شما صحبت کنیم. در دنیای امروزی  گسترش کسب و کارها و پیچیدگی های موجود در امور مالی اداره ها و حتی کسب و کارهای کوچک، سبب شده تا افراد بسیاری به سمت تحصیل در رشته حسابداری بیایند. همان طور که گفتیم حسابداری یکی از رشته هایی است که افراد برای تحصیل در دانشگاه آن را انتخاب می کنند و حتی این رشته به دلیل اهمیت بالایی که دارد، در آموزشگاه های حسابداری سراسر کشور نیز تدریس می شود و کسانی که تمایل به این رشته دارند می توانند به راحتی در این آموزشگاه ها تحصیل کنند و با مدرکی معتبر وارد کار حسابداری شوند. حسابداری جزء رشته هایی است که افراد در زمان انتخاب آن از خود می پرسند یک حسابدار چه وظایفی را باید بر عهده داشته باشد؟ میزان درآمد حسابدار چقدر است؟ و … . در این مقاله قرار است به تمام سوالات پیش آمده در مورد حسابداری بپردازیم. لطفا همراه ما تا انتهای مقاله در آگاه حساب بمانید.

حسابداری چیست؟

حسابداری چیست؟

از گذشت های دور حسابداری و حساب کردن دخل و خرج وجود داشت زیرا تمام معامله ها، کارهای مالی، خرید و فروش ها احتیاج به حساب و کتاب دارد. در گذشته ها حسابداری را به طور تجربی و استاد – شاگردی آموزش می دیدند. اکنون اگر بخواهیم به طور دقیق به تاریخچه حسابداری اشاره کنیم، می توانیم با توجه به اسناد باقی مانده، تمدن مصر 4 هزار سال قبل از میلاد مسیح و همچنین کشور چین 1600 سال پیش از میلاد مسیح از علم حسابداری اطلاع داشتند. علم حسابداری توسط یک کشیک و ریاضیدان ایتالیایی به نام لوکا پاچیولی در سال 1497 میلادی به وجود آمد. او به عنوان اولین فردی که سیستم حسابداری دو طرفه را تدوین کرده شناخته شده که در این زمینه از دانش لئوناردو داوینچی نیز استفاده کرد و کتاب های بسیاری را تحریر کرده است. حسابداری پس از انقلاب صنعتی رشد چشمگیری پیدا کرد و با گسترش کارخانه ها در قرن 18 برای انجام امور مالی شرکت ها احتیاج به حسابدار افزایش یافت.

در ایران نیز تاریخچه حسابداری به تمدن های باستانی باز می گردد که در دوره های مختلف افراد از علم حسابداری استفاده می کردند. حسابداری در ایران به عنوان یک رشته به دهه ی 40 شمسی باز می گردد که نخستین دانشکده حسابداری در سال 1336 به کمک شرکت ملی نفت ایران تاسیس شد. موسسه عالی حسابداری در ایران در سال 1343 تاسیس شد و دانشجوها را برای تدریس حسابداری پذیرا شد و پس از آن در دانشگاه تهران و سایر دانشگاه ها، تدریس حسابداری گسترش یافت.

اکنون می خواهیم به توضیح این موضوع بپردازیم که حسابداری چیست؟ در واقع حسابداری همان علم ثبت و بررسی معاملات مالی یک سازمان، شرکت و یا تجارت است و شامل جمع بندی، تجزیه و تحلیل گزارش ها و تحویل آن ها به مدیر سازمان ها می باشد. صورت های مالی خلاصه ای از معاملات مالی در یک دوره هستند که در آن ها نحوه عملکرد، جریان های نقدی، موقعیت مالی و … وجود دارد. حسابداری رشته ای است که هم در دانشگاه ها و هم در آموزشگاه های حسابداری تدریس می شود و علت این موضوع نیاز بازار کار به حسابدار است. بنابراین تمام افراد می توانند حسابداری را در دانشگاه و یا در آموزشگاه تحصیل کنند و با دریافت مدرکی معتبر در شرکت ها و کسب و کارها به عنوان حسابدار مشغول به کار شوند.

البته برخی از تحصیل کرده ها در دانشگاه ادعا دارند که تحصیل در دانشگاه اطلاعات کافی در مورد رشته حسابداری را در اختیار آن ها نگذاشته است، اما مراکز آموزش حسابداری صفر تا صد این رشته را آموزش می دهند. برای تحصیل در رشته حسابداری، دانش آموزان از هر رشته ای که در دبیرستان داشته اند می توانند وارد شوند. همچنین کسانی که در هنرستان رشته حسابداری را تحصیل کرده اند، مستقیما می توانند وارد دانشگاه شوند و در رشته حسابداری تحصیل کنند.

در حسابداری یک فرمول معروفی وجود دارد که مطابق آن دارایی می شود برابر با جمع بدهی و سرمایه (دارایی = بدهی + سرمایه). حسابداری از رشته هایی است که به مردم خدمت می کند بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که مهم ترین هدف در رشته حسابداری این است که نیروی انسانی با دانش بالا و متخصص تربیت شود. همچنین در این رشته مهم است یک حسابدار با علم روز آشنا باشد تا بتواند بهترین نتیجه را اعمال کند.

هدف رشته حسابداری

هدف از تحصیل در حسابداری این است که به امور مالی و مالیاتی موجود در شرکت های مختلف و کسب و کارهای بزرگ و کوچک بپردازند. حسابداری از رشته هایی است که به مردم خدمت می کند بنابراین می توانیم نتیجه بگیریم که مهم ترین هدف در رشته حسابداری این است که نیروی انسانی با دانش بالا و متخصص تربیت کنیم. همچنین در این رشته مهم است یک حسابدار با علم روز آشنا باشد تا بتواند بهترین نتیجه را اعمال کند.

برای ورود به رشته حسابداری نیاز است در چند زمینه مهارت داشته باشید ما در این مقاله برای شما 7 مهارت را به صورت لیست آماده کرده ایم که پیش نیاز ورود به رشته حسابداری است. داشتن این مهارت ها به شما کمک بسیاری می کند تا در رشته حسابداری موفقیت های بیشتری داشته باشید.

درس های ضروری رشته حسابداری

درس های ضروری رشته حسابداری

حسابداری یکی از رشته های حساس و مهم است که برای گرفتن مدرک آن باید دروس بسیاری را پاس کنید از جمله دروس پایه و تخصصی.

دروس پایه:

دروس اختصاصی:

آینده شغلی و بازار کار رشته حسابداری در ایران

با در نظر گرفتن تغییرات اقتصادی که در کشور ایجاد شده است می توانیم نتیجه بگیریم که حسابداری یکی از رشته هایی است که طرفداران بسیاری دارد و همچنین شرکت ها و کسب و کارهای بسیاری هستن که نیاز به حسابدار دارند. در این میان افرادی که دارای مدرک حسابداری هستند می توانند یک شغل خوب در سازمان ها و کسب و کارهای خصوصی یا دولتی داشته باشند. فرصت شغلی برای حسابداران بسیار است و از سطح پایین تا سطح بالا را شامل می شود.

با توجه به این که تعداد دانشگاه ها و موسسات و حتی آموزشگاه هایی که حسابداری تدریس می کنند بسیار است و طبیعتا افراد بسیاری در این مکان ها تحصیل کرده و موفق به دریافت مدرک حسابداری می شوند، اما کمتر می توان فردی را یافت که با مدرک حسابداری بیکار باشد، زیرا از یک موسسه کوچک تا کارخانه های بزرگ همگی به حسابدار نیاز دارند. فارغ التحصیلان حسابداری می توانند در شاخه ها و سطح های مختلف، در شرکت ها و سازمان های خصوصی یا دولتی شروع به کار کنند. حسابدارها پس از مدتی کار در بخش حسابداری می توانند در قسمت مدیریت مالی واحدهای تجاری شروع به فعالیت کنند.

شاخه های رشته حسابداری

حسابداری دارای دو شاخه حسابداری و حسابرسی می باشد:

حسابداری:

حسابرسی:

افرادی که در رشته حسابداری تحصیل کرده اند می توانند در شاخه حسابرسی کار کنند. به طور کلی حرفه حسابرسی به دو گروه اصلی تقسیم می شود:

توانایی های لازم در رشته حسابداری

توانایی های لازم در رشته حسابداری

در حقیقت رشته حسابداری به عنوان رشته های شناور شناخته می شود و از هر رشته ای می توان به آن وارد شد و در آن تحصیل کرد. افرادی که وارد شغل حسابداری می شوند باید گزارش کارها را جامع و مناسب ارائه دهد بنابراین نیاز است که سطح مطلوبی از ادبیات فارسی را داشته باشد و همچنین برای نوشتن متن، نگارش خوبی داشته باشد. از دیگر توانایی های لازم برای رشته حسابداری این است که فرد بتواند ساعت های زیادی را با کامپیوتر کار کند و با اعداد و ارقام در ارتباط باشد و از معاملات ریاضی سر در آورد، از قدرت بدنی مناسبی برخوردار باشد، با انضباط صبور و خلاق باشد.

وظایف حسابداران

به صورت کلی حسابداران به انجام کارهایی مانند خدمات حسابداری می پردازند و همان طور که گفتیم حسابداری یک رشته بسیار حساس و مهم است و یک حسابدار وظیفه های بسیاری دارد که هر کدام اهمیت خاص خود را دارد. ما در این مقاله به صورت لیست وار جمعی از وظایف یک حسابدار را برای شما بیان می کنیم.

مزایا و معایب رشته حسابداری

از مزیت های این رشته می توانیم مواردی را نام ببریم مانند:

از معایب رشته حسابداری موارد زیرا را می توان نام برد:

با توجه به مزایا و معایبی که از رشته حسابداری گفتیم، می توان نتیجه گرفت که افراد شاغل در این رشته از روی علاقه و سلیقه خود وارد این کار شده اند و دارای شخصیتی هستند که برای این کار مناسب می باشد، بنابراین تنها این افراد هستند که می توانند در این شغل به موفقیت های بسیاری برسند. همچنین رشته حسابداری نیاز به دانش ریاضی بالایی دارد بنابراین فرد باید اهل حساب و کتاب باشد و از جمع آوری اطلاعات، اعداد و پردازش و تحلیل آن ها خسته نشود و همچنین به دلیل اینکه با اعداد بسیاری در ارتباط است باید دقت بالایی داشته باشد و در ثبت اعداد دچار اشتباه نشود.

برای اینکه یک حسابدار در بازار کار موفق باشد و شغل مناسب تری را بیابد باید به زبان انگلیسی آشنایی داشته باشد و همچنین تسلط به نرم افزارهای حسابداری هلو، سپیدار، محک، پارمیس و … داشته باشد.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای مقاله تعریف رشته حسابداری همراهی کردید. تلاش کردیم در این مقاله شما را با رشته حسابداری آشنا کنیم امیدواریم مطالب گفته شده برایتان مفید باشد. در صورتی که سول، انتقاد و یا پیشنهادی دارید می توانید در سایت برای ما کامنت بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 17 =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×