جستجو کردن
Close this search box.

آشنایی با مفاهیم مالیات + انواع مالیات ✔️ 💰

در دنیای امروزه مالیات از مهم ترین واجبات در تجارت می باشد.به همین خاطر ما درباره ی آشنایی با مفاهیم مالیات برا شما اطلاعاتی را آوره ایم. اگر نسبت به مقررات و ملاحظات مالیات بر درآمد بی توجهی شود اتفاقات ناخوشایند در قانون پیش می آید. پس ما می خواهیم درباره معنی و مفهوم مالیات که بسیار گسترده است.

آشنایی با مفاهیم مالیات

می توان گفت که به تعهدات مالی و هزینه هایی که از طرف دولت برای اقشار مردم یک کشور مشخص می گردد را مالیات نامید. یعنی آن هایی که مشمول مالیات هستند باید حتما آن را پرداخت نمایند چون یک امر قانونی است و ربطی به رضایت مالیات دهنده ندارد. پس دولت می تواند توسط اهرم هایی همچون تعهد و در صورت عدم پرداخت به زور متوسل گردد.ولی مالیات و پرداخت آن تعاریف گوناگونی دارد که از جمله مهم ترین آن ها مالیات بر درآمد است چون در اصل مهم ترین منبع درآمد دولت ها در کشور های خود همان مالیات بر درآمد است که با تخمین مرکز بین المللی مالیات، حدود 80 درصد از بودجه دولت ها در همه کشور های دنیا از جمع آوری مالیات بر درآمد کسب می گردد.

اصلی ترین هدف از دریافت مالیات در یک دولت، ایجاد و تامین رفاه مشمولین مالیات می باشد. برای رسیدن به این هدف، دولت پروژه هایی مثل جاده سازی، ساخت پل و مراکز خدماتی را در دستور کار خود می گذارد و با توجه به این امر باید منابع مالی و هزینه های وابسته به آن را از همین راه دریافت مالیات تامین کند. همانطور که در بالا گفته شد از اصلی ترین انواع مالیات، مالیات بر درآمد است. بیشتر پولی را که مردم به دست می آورند، درآمد آن هاست و به خاطر همین مشمول مالیات هستند که می توان از انواع درآمد به حقوق، انواع سود، اجاره بها و درآمد های غیر مستقیم که از کسب و کار به دست می آید اشاره کرد.

در کل مالیات به دو دسته قابل تقسیم است :

1- مالیات مستقیم : مثل مالیات بر درآمد و دارایی
2- مالیات غیر مستقیم : مثل مالیات فروش و واردات

آشنایی با مفاهیم مالیات

مالیات بر درآمد چیست؟

از آنجایی که کمی با مالیات و تنوع آن آشنا شدیم، باید به تعریف مالیات بر درآمد که از مهم ترین مالیات های یک کشور است بپردازیم.زمانی که از درآمد شخصی بیشتر از دهک های تعیین شده باشد مالیات بر درآمد تعلق میگیرد. مالیات بر درآمد وسیع تر از این مباحث است یعنی اشخاصی که در شرکت ها و سازمان ها به طریق دیگر کسب درآمد می کنند مجبورند که این مالیات را پرداخت کنند. البته باید گفت مالیات بر درآمد به صورت تصاعدی است یعنی هر چه حقوق بالاتری دریافت می نمایند باید مالیات بیشتری بپردازند.

انواع مالیات بر درآمد شامل موارد زیر می باشد:

مالیات بر درآمد شغل ها : این مالیات از شغل های آزاد گرفته می شود به این معنی است که شغل هایی که صاحبان آن ها اشخاص حقیقی می باشند و به خاطر مشغول بودن به این شغل درآمد کسب می نمایند. مالیات بر درآمد شغل ها به سه دسته تقسیم می گردد و مهم فرق بین آن ها در نحوه ثبت فعالیت ها در دفاتر مالی می باشد. محاسبه این گونه مالیات ها از خود اظهاری صاحبان کسب و کار انجام می شود.

مالیات بر درآمد کشاورزی: در کشور ما طبق قانون اشخاصی که در زمینه هایی مثل دامپروری، زراعت، پرورش زنبور عسل و ماهی و … مشغول هستند، معمولا از پرداخت مالیات معاف هستند. این معافیت تا وقتی است که آن ها در حال فعالیت و تولید باشند یعنی اگر آن ها فقط به خرید و فروش محصولات کشاورزی بپردازند باید مالیات بر درآمد خود را که از این راه بدست آورند را پرداخت کنند.

مالیات بر درآمد املاک: اکثر مردم با دریافت اجاره بهای املاک و همین طور نقل و انتقال املاک درآمد به دست می آورند. درآمدی که از این راه بدست می آورند نیز مشمول پرداخت مالیات می گردد. ولی در این میان گاهی دولت استثنا قائل می شود مثلا اگر شخصی با دریافت اجاره بهایی از یک واحد آپارتمانی درآمد دیگری نداشته باشد، تا زمانی که درآمد آن بیشتر از این نشود معاف از پرداخت مالیات می گردد.

مالیات بر درآمد حقوق : اکثر مردم که با کارگری و یا کارمندی برای دیگران کار می کنند و حقوق دریافت می نمایند باید مالیات بر درآمد پرداخت کنند.

مالیات بر درآمد اتفاقی : کسب درآمد هایی که اتفاقات و رویدادها مثل بردن جایزه و وقف اموال را شامل می شود باید مالیات بر درآمد اتفاقی پرداخت کنند. حتی اگر شخصی که از وراث قانونی نباشد ولی با توجه به وصیت نامه سهمی از اموال متوفی ببرد نیز باید مالیات بر درآمد اتفاقی را بپردازد.

مالیات بر درآمد شرکت ها: این گونه مالیات، مالیاتی است که بر جمع درآمد شرکت های بازرگانی تعلق می گیرد و آن ها جزء مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی می باشند و قوانین مخصوص خود را دارند.

مالیات بر مصرف چیست؟

این نوع مالیات بر خدمات، کالاهای خریداری شده صورت می پذیرد. از انواع این گونه مالیات ها می توان به :

خرده فروشی: این مالیات معمولا به صورت صد درصد به قیمت کالای مصرفی محاسبه شده است.

مالیات غیر مستقیم: این گونه مالیات از اشخاصی دریافت می گردد که با برنامه های زیر ساخت مخصوصی سود می برند مثلا مالیات بر سوخت رانندگان برای حفظ و نگهداری بزرگراه ها و جاده ها.

 ارزش افزوده: مالیاتی است که با اضافه شدن ارزش کالای مصرفی در هر مرحله از تولید، به آن اضافه شده و پرداخت آن بر عهده مصرف کننده می باشد که از قبل بر روی قیمت آن اضافه شده است.

مالیات بر واردات: این گونه مالیات، مالیاتی است که بر وارد کننده های کالاها به کشورها تعیین شده است و مقدار آن بر کالاهای وارداتی به صورت درصدی از ارزش کالای وارداتی و به تعداد و وزن آن ها تعیین می شود.

آشنایی با مفاهیم مالیات

کلام آخر

برای شروع هرکاری باید آشنایی با مفاهیم مالیات داشته باشیم چون بخش کوچکی از درآمد ما صرف مالیات خواهد شد. در این مقاله ما به بررسی مفاهیم مالیات پرداخته ایم باید بدانیم که بخش عظمی از سرمایه کشور ها از دریافت مالیات از افراد بدست میاید. حسابدارا میتواند در حساب های مالیاتی شما کمک کند. امیدوارم این مقاله مفید واقع شده باشد.

لطفا امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − نه =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×