در این مقاله ما درباره ی آشنایی با شغل مدیر فروش بیان کرده ایم.امروزه فروش محصولات یا خدمات، کار راحتی نیست پس هر سازمانی به نیروی انسانی و استراتژی های هوشمندانه برای بازاریابی نیاز دارند. مدیر فروش در هر سازمان تجاری، از جایگاه های شغلی مهمی برخوردار است زیرا باید استراتژی های فروش را سازماندهی کند و یک برنامه فروش را اجرا کند. این جایگاه شغلی مهم نیازمند تحصیلات سطح بالا و مهارت های مذاکره می باشد.یک مدیر فروش کارکشته باید در همه ی حوزه ها مهارت داشته باشد از جمله حسابداری باید تمام نرم افزار ها از جمله سپیدار و هلو و.. را به صورت کامل آشنایی داشته باشد.تا پایان مقاله با ما همرا باشید تا با وظایف آن آشنا شوید.
آشنایی باشغل مدیر فروش
مدیر فروش کسی است که مسئول هدایت گروهی از نمایندگان فروش است. وظایف مدیران فروش از شرکتی به شرکت دیگر تفاوت دارد در شرکت های کوچک، مسئولان فروش وظایف عمومی مثل کمک به بازاریابی دارند اما در شرکت های بزرگ وظایف آن ها تخصصی تر می باشد.
وظایف مدیر فروش:
- راهنمایی تیم برای افزایش مهارت
- ارزیابی رضایت مشتریان
- مدیریت مشکلات تیم و مشتریان
- استخدام نیرو و آموزش اعضا
- طراحی گزارش های فروش و تحویل آن به مدیران
- ارزیابی پیشرفت ها و اهداف فروش
تحصیلات لازم برای شغل مدیر فروش:
برخی از کارفرمایان تاکیدی بر روی مدرک ندارند اما داشتن مدرک تحصیلی در بیشتر آگهی ها از شاخص های مهم به حسابمی آید. تحصیلات مورد نیاز از کاردانی تا کارشناسی ارشد متغیر است علاوه بر آن کارفرمایان به مهارت های فردی نیز توجه می کنند.
مسئولیت های مدیر فروش شامل موارد زیر می باشد:
مدیریت بخش فروش: با توجه به نام این جایگاه شغلی، کار اصلی آن مدیریت است. کسی که مسئول فروش است بر روی همه فعالیت های فروش نظارت می کند.
تحلیل:شخصی که وظیفه مدیریت فروش را بر عهده دارد باید تحلیل های دقیقی روی استراتژی ها و نحوه به کارگیری پرسنل داشته باشد. مدیران فروش برای جمع آوری اطلاعات از پایگاه های داده موجود استفاده می کنند زیرا برای رسیدن به نتایج درست، این اطلاعات لازم است.
تعیین استراتژی: تعیین فعالیت خاص برای کسب درآمد بر اساس استراتژی ها و اهداف شرکت از کارهای مهم این جایگاه شغلی می باشد. کسی که مسئول فروش است باید اهداف و فعالیت های پرسنل را تعیین کند و این اهداف باید واقع گرایانه باشد.
همکاری: از دیگر مسئولیت های این شغل، همکاری با بخش منابع انسانی است. شخصی که مسئول فروش می باشد با رده های مدیریتی که دارای جایگاه بالا می باشند در ارتباط با اهداف فروش همکاری می کند.
مهارت های شغل مدیر فروش شامل موارد زیر می باشد:
ارتباطات: از آنجا که مدیران فروش با اعضای تیم و مشتریان کار می کنند به مهارت های ارتباطاتی نیاز خواهند داشت. مهارت برقراری ارتباط به یک مدیر فروش کمک می کند تا نگرانی ها را درک کند و فرایند فروش را کامل کند.
حل مسئله: مدیران فروش برای اینکه چالش های تیم و فروش را شناسایی کنند از مهارت های حل مسئله استفاده می کنند. مدیران فروش از این مهارت ها اغلب برای حل مشکلات مشتریان و یافتن راه حل های مناسب استفاده می کنند.
رهبری: توسعه تیم فروش از مهم ترین نقش های هر شخص در این شغل می باشد. از عواملی که کمک می کند مدیر فروش تیم خود را با انگیزه نگه دارد مهارت رهبری است.
شغل مدیر فروش به چه عواملی وابسته است؟
تحصیلات: داشتن مدرک دانشگاهی همیشه برای مدیر فروش شدن لازم نیست اما داشتن مدرک می تواند به شما کمک کند.
تجربه کاری: لازم نیست حتما تجربه کاری در صنعت فعلی باشد و اغلب به عنوان فروشنده شروع به کار می کنند اما ممکن است مدیران فروش سابقه حرفه ای به عنوان نماینده عمده فروشی، مشاور املاک و… داشته باشند.
چگونه یک مدیر فروش شویم؟
- در یک جایگاه پایین تر تجربه کسب کنید
- تحصیلات خود را کامل کنید
- عملکرد خود را بهتر کنید
- برای جایگاه های مرتبط درخواست دهید
محیط کار یک مدیر فروش: مدیران فروش در زمینه های متفاوتی مثل املاک، خرده فروشی، عمده فروشی، بیمه و امور مالی مشغول به کار هستند.
شغل مدیریت فروش چه مزایا و معایب ای دارد؟
- نظارت بر روی کار پرسنل
- مسئول فروش باید دائما به سفر برود
- می توان گفت تقریبا در هر صنعتی دیده می شود
این شغل مزایا و معایب خودش را دارد اما با این شغل می توانید از رهبری تیم لذت ببرید. شما می توانید پس از چند سال، به جایگاه مدیر ارشد فروش برسید و با کسب تجربه و تقویت مهارت ها، در نهایت می توانید مدیر عامل یا مدیر اجرایی یک سازمان بشوید.
کلام آخر
همانطور که دیده اید ما در این مقاله درباره ی آشنایی باشغل مدیر فروش بحث کرده ایم. این شغل با توجه به سابقه ی درخشان و تجربه کاری زیاد در زمینه مدیر ارشد به شما ادا می گردد. این شغل وظایف سنگینی بر دوش شما خواهد گذاشت و شما مسئولیت حفظ اموال و کنترل کارکنان را برعهده دارید. امیدوارم این مقاله مفید واقع شده باشد و شما را برای رسیدن به اهدافتان کمک کند.