جستجو کردن
Close this search box.

10 ویژگی مهم مدیر مالی موفق ✔️ | وظایف مدیر مالی

چگونه یک مدیر مالی موفق باشیم؟

اگر تصمیم دارید در آینده یک مدیر مالی شوید باید به این نکته توجه نمایید که در آینده مسئولیت بسیار سنگینی را به عهده خواهید گرفت. یک مدیر مالی در یک شرکت، مسئول بسیار از تصمیم گیری های مالی شرکت است. این فرد است که با تهیه گزارشات مالی مناسب و کاربردی و همچنین دانش و تجربه در زمینه ریسک های مالی می تواند به پیشبرد اهداف شرکت کمک کند.

در ادامه قصد داریم مهمترین ویژگی های یک مدیر مالی را مورد بررسی قرار دهیم:

یک مدیر مالی باید به فرایندهای دقیق مالی آشنا باشد. این فرد باید تسلط کافی روی استانداردهای حسابداری، قوانین کار، قوانین مالیات و … داشته باشد. مدیر مالی باید دانش کافی نسبت به تمام قوانین مورد نیاز در کار را داشته باشد تا در زمان نیاز بتواند تصمیماتی قانونی اتخاذ نماید. همانطور که می دانید مهمترین وظیفه یک مدیر کنترل زمان بحرانی در یک شرکت است. از این رو اگر مشکل مالی برای شرکت به وجود آمد این مدیر مالی است که با توجه به دانش خود در زمینه قوانین حسابداری، از پس حل مشکل بر می آید. البته هستند مدیرانی که برای حل این مشکلات مشاوران حقوقی استخدام می نمایند.

نا گفته بدیهی است که به هر میزان دانش داشته باشید تجربه می تواند به شکل دیگری شما را در حل مشکلات کمک کند. یک مدیر مالی باید تجربه حضور در بحران ها را داشته باشد. بحران هایی که اگر درست مدیریت نشوند ممکن است شرکت را ورشکست نماید، با تجربه یک مدیر مالی می تواند به یک فرصت تبدیل شده و درآمد زا نیز شوند. پس بهتر است با کار کردن به عنوان حسابدار تجربه کافی در زمینه مدیریت مالی را به دست بیاورید.

امروزه علم در همه زمینه ها در حال پیشرفت است. در علم حسابداری نیز استراتژی ها مالی روز به روز درحال تغییر و بهینه شدن هستند. یک مدیر مالی باید با ظهور هر استراتژی جدید مالی باید آن را بیاموزد و در صورت کاربردی آن را در شرکت پیاده نماید. یه این شکل شرکت یک قدم از دیگر شرکت ها جلوتر خواهد بود.

بعد از انتخاب مدیر مالی، این فرد باید با مشورت گرفتن از مدیر عامل اهداف بلند مدت و کوتاه مدت شرکت را تبیین می نمایند. این به مدیر مالی کمک می کند بتواند آینده را پیش بینی نموده برای آن برنامه ریزی نماید. تعیین اهداف عملی خط مشی شرکت را تعیین خواهد نمود.

مدیر مالی در بسیاری از جلسات عقد قرارداد شرکت می کند، در بسیاری از جلسات مشترک در شرکت ها حضور دارد پس یک مدیر مالی خوش برخورد و مبادی آداب می تواند در جلسات موفقیت بیشتری به دست آورد. علاوه بر این گروه مالی کار سختی در شرکت به عهده دارندد آنها باید روزانه فعالیت های بسیار زیاد و در عین حال خسته کننده ای را انجام دهند. مدیر مالی خوش اخلاق و خوش برخورد می تواند گروه را بهتر مدیریت نماید و انگیزه کار را به آنها بدهد. از همه این ها مهمتر یک مدیر مالی با روابط عمومی خوب همیشه با مدیران مالی شرکت های موفق دیگر در تعامل است. این به شرکت و مدیر مالی کمک می کند از تغییرات و اتفاقات جدید رخ داده زودتر از دیگران آگاه شود.

تفاوت یک مدیر مالی با حسابداران در دقت به جزئیات مدیر مشخص می شود. مدیر مالی در طول روز با اعداد و ارقام سر و کار دارد. در صورتی که دقت کافی نداشته باشد و یک عدد جابجا شود شاید هفته ها نیاز باشد تا این مشکل ریشه یابی شود.

در گذشته حسابداری بیشتر روی کاغذ انجام می شد اما امروزه این امر کاملا مکانیزه شده است. مدیر مالی باید بتواند با تکنولوژی های روز دنیا اعم از نرم افزارهای هوشمند حسابداری، سخت افزارهای به روز مورد نیاز کار کند تا بتواند بدون هیچ مشکلی روند انجام امور را تسریع نماید.

مدیریت یک واحد و مدیریت قسمت مالی یک شرکت نیاز به یک فرد مدیر و مدبر دارد. فردی که بتواند به راحتی روی کار افراد و زیر مجموعه خود نظارت داشته باشد، به راحتی سخنرانی کند و از کار گروه خود و تصمیمات شخص خود دفاع نماید.

همیشه کارها طبق روال پیش نمی رود، البته مشخص است که اگر هر کاری در زمان مقتضی انجام شود بحران ها نیز کمتر خواهند شد. اما گاه نیاز است که یک تصمیم ریسکی اتخاذ شود و یا تصمیمی که در گذشته گرفته شده است شرکت را دچار مشکلاتی کرده است، در این زمان یک مدیر مالی موفق می تواند تصمیماتی اتخاذ نماید که مشکلات را حل نموده و ثبات را به شرکت بازگرداند.

یک مدیر مالی باید توانایی این را داشته باشد که چند ماه آینده شرکت را پیش بینی نماید و برای آینده برنامه ای مدون داشته باشد. این کار اصولا با به حداقل رساندن بدهی ها، پس انداز مقداری از درآمد ها و … انجام پذیر است.

وظایف یک مدیر مالی موفق

وظایف یک مدیر مالی موفق

حال که با ویژگی های یک مدیر مالی آشنا شده اید باید به وظیفه یک مدیر مالی اشاره داشته باشیم. یک مدیر مالی چه فعالیت هایی را در طول روز باید انجام دهد؟ و یا مدیر مالی مسئول چه کارهایی در شرکت است؟ در ادامه به پاسخ این سوالات می رسید. البته لازم به ذکر است که شرح وظایف مدیر مالی بسته به ابعاد شرکت و نوع شرکت متفاوت است. ما در اینجا به وظایف مشترک مدیران مالی در شرکت ها اشاره خواهیم نمود.

مدیر مالی در شرکت های مختلف باید گزارشات دقیق و کاربردی را برای ارائه به مدیران شرکت و یا مراجع قانونی آماده نماید. مراجعی مانند اداره مالیات، بیمه، حسابرسان و … سالیانه نیاز به صورت مالی دارند که باید توسط حسابداران و زیر نظر مدیر مالی انجام شود.

همانطور که قبلا گفته شد یک مدیر مالی باید به قوانین مربوط به شرکت ها و استانداردهای حسابداری آشنایی داشته باشد تا بتواند در مواقع بحرانی توانایی استفاده از قوانین و همچنین پاسخگویی به مشکلات و ابهامات را داشته باشد. دفاع از حقوق مالی یک شرکت می تواند رسیدن به اهداف شرکت را آسان تر نماید.

این کار جهت بهبود عملکرد حسابداران و همچنین نظارت بر قانونی بودن آنها انجام می شود. اگر در ابتدا قانونی بودن فعالیت های شرکت بررسی شود در آینده مشکلات حقوقی گریبان گیر شرکت نخواهد شد.

مدیر مالی سرپرست حسابداران است. این افراد باید در طول روز سندهای حسابداری را ثبت نمایند، گزارشات مورد نیاز مدیر را آماده نمایند و هر کدام مسئولیتی که بر عهده گرفته اند را انجام دهند. نظارت بر فعالیت های روزانه حسابداران از اصلی ترین مسئولیت های مدیر مالی است. با نظارت بر کار حسابدارن گزارشات سالانه به درستی و در زمان مقرر آماده ارائه خواهند شد.

از مهمترین وظایف یک مدیر مالی این است که برای شرکت درآمد بیشتری کسب نماید. این از طریق افزایش سرمایه گذاری ها، تغییر روند کاری شرکت، کاهش هزینه ها و … ممکن است.

یک مدیر مالی باید روزانه بازار و نیازهای آن را بررسی نماید تا اگر امکان گسترش فعالیت های شرکت وجود داشته باشد با سرمایه گذاری در آن، درآمد شرکت را افزایش داده و سود مناسبی را نصیب شرکت نماید.

مدیر مالی باید مشاور مدیر عامل در زمینه امور مالی باشد. این فرد باید به مدیر عامل کمک کند که تصمیمات مالی درستی اتخاذ نماید.

مدیر مالی باید درآمد به دست آمده را بین دارایی های فیزیکی شرکت و دارایی های مالی شرکت به صورت بهینه تقسیم نماید تا بازده بیشتری به دست بیاورد. در ضمن بودجه بندی و تامین مالی شرکت نیز بسته به تصمیمات درست مدیر مالی دارد. یک مدیر مالی باید این توانایی را داشته باشد که بین ریسک و بازده آن تعادل ایجاد نماید.

یک مدیر مالی باید برای انجام فعالیت های خود یک نرم افزار مناسب با شرکت را انتخاب نماید. نرم افزاری که توانایی پشتیبانی از قعالیت های شرکت را داشته باشد. به عبارتی برای نوع شرکت طراحی شده باشد و بتواند گزارشات مورد نیاز مدیر مالی را در اختیار او قرار دهد.

کلام آخر

شرکت حسابداری آگاه حساب به عنوان نماینده رسمی نرم افزار حسابداری سپیدار این امکان را برای مدیران مالی فراهم آورده است که از امکانات نرم افزار سپیدار اطلاع یابند. نرم افزار سپیدار برای شرکت های کوچک و متوسط طراحی شده است. انواع شرکت های اعم از شرکت های بازرگانی، تولیدی، خدماتی پیمانکاری می توانند از قابلیت های این نرم فزار استفاده نمایند. از این رو در صورت نیاز به داشتن اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران ما تماس حاصل نمایید و از مشاوره دقیق و کابردی آنها استفاده کنید.

3.5/5 - (10 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + هجده =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×