جستجو کردن
Close this search box.

همه چیز درباره شرکت بازرگانی ✔️ | اهداف شرکت های بازرگانی

شرکت بازرگانی چیست؟

شرکت بازرگانی به شرکت هایی می گویند که در آن کالایی تولید نمی شود و هیچ گونه تغییری در کالا ایجاد نمی شود و فقط کالا خرید و فروش می شود.

در حسابداری بازرگانی دو نوع سیستم وجود دارد:

روش ثبت ادواری:

در هنگام خرید و فروش از حساب موجودی کالا استفاده ای نمی شود بلکه هنگام خرید حساب خرید بدهکار و در هنگام فروش حساب فروش بستانکار می شود . در این روش به دلیل آن که از حساب موجودی کالا استفاده ای نمی شود نمی توان گزارش لحظه ای موجودی کالاها را تهیه کرد که می توان آن را از معایب ثبت ادواری دانست. این روش بیشتر در کسب و کار هایی که گردش بالا اما قیمت پایین دارند استفاده می شود مانند اصناف و فروشگاه هایی که حجم گردش ریالی و تعدادی پایینی دارند مثل سوپر مارکت ها، لباس فروشی ها، ویتامینه ها و …

ثبت خرید ادواری

خرید کالا **

وجوه نقد **

ثبت فروش ادواری

وجوه نقد **

فروش **

روش ثبت دائمی:

در نرم افزاری مثل نرم افزار حسابداری سپیدار روش نگهداری موجودی کالا، دائمی می باشد یعنی شما همیشه آمار موجودی کالا های خود را دارید و نرم افزار بازرگانی حسابداری سپیدار در نگهداری موجودی کالا در انبار بصورت خودکار از روش میانگین موزون استفاده می کند. از نرم افزارهای دیگر که از روش سیستم انبار دائمی استفاده میکنند می توان نرم افزار حسابداری شایگان، نرم افزار حسابداری تدبیر، نرم افزار حسابداری صدگان و …. نام برد
در این روش خرید و فروش کالا بر خلاف روش ادواری در حساب موجودی کالا ثبت می شود و از حساب خرید و حساب فروش استفاده نمی شود. به عنوان مثال :

در ثبت خرید به روش دائمی

موجودی کالا **

وجوه نقد **

و در ثبت فروش

وجوه نقد فروش **

فروش **

 

بهای تمام شده کالای فروش رفته **

موجودی کالا **

در این روش در هر لحظه اطلاعات بهای تمام شده موجودی ها در دسترس است و همچنین در این روش ثبت هایی برای پایان دوره ی مالی وجود ندارد به این دلیل که در طول سال با تغییرات مربوطه حساب موجودی کالا نیز تغییر کرده است.

هدف شرکت های بازرگانی:

هدف این شرکت ها کسب سود از طریق خرید و فروش کالا می باشد . در این نوع شرکت ها کالا دستخوش تغییرات نشده و فقط نوع حسابداری شرکت های بازرگانی نسبت به حسابداری دیگر شرکت ها ( شرکت های خدماتی و شرکت های تولیدی ) متفاوت است . در شرکت های بازرگانی فروش کالا منبع درآمد می باشد و خرید و فروش ممکن است به صورت خرید نسیه و فروش نقدی و فروش نسیه باشد. در حسابداری شرکت های بازرگانی هزینه ها به هزینه های عملیاتی و هزینه بهای تمام شده کالاها تقسیم می شود.

نمونه فعالیت های شرکت بازرگانی:

1 – خرید فروش کالا 2- توزیع کالا 3- صادرات و واردات کالا

نکته : وجود انبار برای فعالیت شرکت های بازرگانی ضروری می باشد زیرا کالا و اجناس خریداری شده در محلی به نام انبار ذخیره می شود که به صورت فروش جزئی یا عمده از انبار خارج می شود .

تهیه صورت های مالی در شرکت های بازرگانی:

1 – صورت سود وزیان 2- ترازنامه 3- صورت گردش وجوه نقد 4- صورت سود وزیان جامع 5- یاداشت های توضیحی

1 – صورت سود و زیان: یکی از صورت های مالی اساسی است که نتیجه عملکرد یک شخصیت حقوقی را در طی یک سال مالی نشان می دهد و شامل خلاصه ای از درآمد ها و هزینه ها برای یک دوره زمانی معین می باشد که به روش تک مرحله ای و دو مرحله ای انجام می شود.
در روش تک مرحله ای ابتدا درآمدها و سپس هزینه ها آورده می شود که تفاوت بین آن ها سود و یا زیان قبل از کم کردن مالیات خواهد بود.
در روش دو مرحله ای ابتدا درآمد عملیاتی آورده می شود و در ادامه هزینه های عملیاتی که از تفاضل این دو سود یا زیان عمتیاتی بدست می آید و در مرحله ی بعد درآمدهای غیر عملیاتی و هزینه های غیر عملیاتی آورده می شود که از تفاضل این مرحله و مرحله قبل به سود و زیان قبل از کسر مالیات می رسیم که با کسر مالیات به سود وزیان ویژه خواهیم رسید.

2 – ترازنامه: در حسابداری شرکت های بازرگانی ترازنامه یکی از اساسی ترین صورت های مالی به شمار می آید زیرا اقلام دائمی واحد بازرگانی را در یک سال مالی نشان می دهد.

3 – صورت گردش وجوه نقد: صورت گردش وجوه نقد در حسابداری شرکت های بازرگانی نشان دهنده این است که چه مقدار وجه نقد در طول دوره زمانی فعالیت های شرکت وارد یا خارج شده است .

4 – صورت سود و زیان جامع: صورت سود و زیان جامع گزارش سود و زیان و افزایش یا کاهش درآمدها را اعم از درآمد تحقق یافته یا درآمد تخقق نیافته در طول سال مالی را نشان می دهد.

5 – یاداشت های توضیحی: در شرکت ها نمی توان تمامی اطلاعات مورد نیاز را در متن صورت های مالی ارائه کرد به این دلیل برخی از اطلاعات را در قالب یاداشت های توضیحی افشا می کنند.

نحوه ثبت شرکت های بازرگانی

قبل از اقدام به ثبت شرکت باید نوع و موضوع فعالیت شرکت را مشخص کنیم . رایج ترین نوع ثبت شرکت های بازرگانی شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود و شرکت های بازرگانی سهامی خاص می باشند.
شرایط ثبت شرکت های بازرگانی شامل: داشتن مکان مناسب و داشتن دفاتر قانونی و ارائه شرکت نامه و ارائه اظهارنامه و اساسنامه می باشد.

شرایط ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص:

شرایط ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود:

مدارک لازم برای ثبت شرکت بازرگانی سهامی خاص:

مدارک لازم برای ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود:

کلام آخر

شرکت های بازرگانی به خرید و فروش انواع کالا می پردازند، در این مطلب به توضیح کامل درباره ی شرکت بازرگانی پرداختیم تا اطلاعات جامعی از این موضوع به دست بیاورید، امیدوارم مطالب موجود در مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که سوال و نظری دارید، برای ما کامنت کنید.

3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×