در این مقاله به بررسی ویژگی های اینکه حسابدار حرفه ای کیست؟ پرداخته ایم.همانطور که میدانید در کسب و کار ها بخش حسابداری جز مهمترین بخش های آن است. در نتیجه برای همه کارهای مالی خود نیاز به یک حسابدار حرفه ای دارید که برای انتخاب آن یک سری از نکات را باید در نظر بگیرید که ما برای کمک به شما بخشی از آن را بیان کرده ایم.
ویژگی های حسابدار حرفه ای
یک حسابدار حرفه ای باید از ویژگی های زیر برخوردار باشد:
مطالعه همه قوانین: آگاهی لازم به قوانین حسابداری که در هر کشور جاری است و جزء مهم ترین کارهای یک حسابدار حرفه ای است به طور مثال قوانین سازمان تامین اجتماعی، قوانین مالیاتی، قوانین وزارت کار و امور اجتماعی، قوانین مدنی، تجارت، چک، واردات و صادرات، قوانین مربوط به پولشویی برای حسابداران و حسابرسان و … که امروزه دسترسی به آن ها دشوار نخواهد بود.
بروز بودن اطلاعات: یکی از کارهایی که یک حسابدار حرفه ای انجام می دهد کسب اطلاعات درباره رشته مرتبط به کارش است که می توان به مسائل مالی، مالیاتی، بیمه ای و … نام برد بنابراین شما با عنوان یک حسابدار حرفه ای هر چقدر سواد خود را از اطلاعات مالی بیشتر کنید در کار و وظیفه خود موفق تر هستید و درآمد بیشتری خواهید داشت پس دائما روزنامه، کتاب و مجله بخوانید و فیلم های آموزشی ببینید و در دوره های آموزشی شرکت کنید چون اطلاعات می تواند هر روز تغییر کند از این جهت مورد اهمیت زیادی است.
یادگیری کار با نرم افزار های حسابداری: با توجه به تنوع در حوزه نرم افزار حسابداری، حسابدار حرفه ای در کار با این نرم افزار بسیار مسلط است چون یک حسابدار حرفه ای در مدت کوتاهی به این نرم افزارها کاملا تسلط می یابد و دانش نرم افزاری را دارا می باشد. ولی باید ذکر شود منظور ما تسلط به روش کار این نرم افزار ها است که معمولا از یک الگو استفاده می شود مثل کار با نرم افزار تحت وب که با آن در هر نقطه و در هر وقت می تواند کار کند.
کار با اکسل در حسابداری: حسابدار حرفه ای فردی است که می تواند با نرم افزار اکسل که فوق العاده قدرتمند و کاربردی است کار کند و به آن تسلط دارد و می تواند از آن گزارشات خوب و محاسبات کامل بدست آورد مثلا محاسبه استهلاک ابزار و وسایل و محاسبه حقوق و دستمزد و کاربرد های فراوان دیگر.
اولویت بندی حسابدار: یک حسابدار حرفه ای برای انجام کارش حسابداری خود را اولویت بندی می کند و برای ثبت اسناد و مبالغ آن ها از مبالغ بالاتر شروع و به مبلغ پایین تر می رسد مثلا ثبت حقوق و دستمزد پرسنل و کارگران شرکت از اهمیت بیشتری نسبت به هزینه های چند هزار تومانی دارد.
حفظ و نگه داشتن مدارک و اسناد: حسابدار حرفه ای مدارک و اسناد و نامه های کاری خود و محاسبات انجام شده در حیطه کاری خود را که از درجه امنیت زیادی برخوردارند با ظرافت و دقت زیاد درجه بندی و نگهداری می کند حتی او مدارک و یادداشت هایی را که فکر می کنید بی اهمیت اند را نیز برای مدتی بایگانی و حفظ می کند به این دلیل که گاهی می شود با همین اسناد و مدارک از مشکلاتی که ممکن است به وجود آید جلوگیری کند
دانستن اینکه کار حسابداری چقدر مهم است: حسابدار حرفه ای میداند که کار حسابداری اهمیت زیادی دارد یعنی می داند که حسابداری در هر سیستم به عنوان قلب تپنده آن است و حائز اهمیت می باشد چون حسابدار حرفه ای در بخش مهم شرکت و سازمان به وسیله تصمیم ها و کار ارزشمند خود باعث سود و یا زیان می شود و آینده شرکت را تضمین میکند او از اهمیت کار خود و تاثیر کارهای حسابداری آگاه است.
بایگانی اسناد: یک حسابدار حرفه ای طوری اسناد را بایگانی می کند که به ساده ترین شکل و با سریع ترین زمان ممکن به آن ها دسترسی دارد به صورتی که آن اسناد و مدارک مفقود نگردد و در دسترس دیگر کارکنان قرار نگیرد.
تسلط به نامه نگاری و اصول و آیین نگارشی: مسلط بودن یک حسابدار حرفه ای و آگاه برای نگارش، نامه های مختلف اداری الزامی است. همیشه بار حقوقی نامه ها را در نامه نگاری به سازمان امور مالیاتی و سازمان بیمه تامین اجتماعی و دیگر سازمان ها را در نظر می گیرد و در این کار تخصص دارد و تجربه لازم را داراست.
گرفتن تائیدیه برای دریافت ها و پرداخت ها: حسابدار حرفه ای می بایست برای جزئی ترین امور، از مقام بالاتر از خود و همچنین طرف مقابل که برای او کار انجام داده، تاییدیه های لازم را بگیرد چون تحلیل و ثبت رویداد ها و فرایند ها از جمله امور هر روزه یک حسابدار حرفه ای است. حسابدار حرفه ای هیچ گاه سر خود کاری را انجام نمی دهد فقط در صورتی که از مقام بالاتر دستور داشته باشد با توجه به اینکه میداند صاحبان سرمایه، افراد دیگری هستند حتما در مورد پرداخت ها، صدور چک، تسویه حساب با ارباب رجوع و حقوق دیگر پرسنل تاییدیه های لازم را دریافت می کند و این مدارک را برای مواقع مراجعات بعدی بایگانی و حفظ می کند.
ثبت اسناد مالی سر وقت: یک حسابدار حرفه ای با ثبت اسناد حسابداری در همان روز و به موقع از بروز اشتباه و خطای احتمالی جلوگیری می کند. چون او می داند که گزارش بروز و کامل، نقص کمتری دارد.
گزارش دقیق به مدیران: حسابدار حرفه ای گزارشات درست و شفاف را آماده و برای تصمیم گیری به مدیران شرکت تقدیم می کند تا اگر آنها ابهام در این گزارشات داشتند آن ها را توضیح دهد چون همیشه کارایی یک سیستم حسابداری با درستی و اتکا به همین گزارشات در نظر گرفته می شود.
امانت داری و راز داری: یکی از مهم ترین خصوصیات اخلاقی یک حسابدار حرفه ای امانت داری است زیرا از اوراق بهادار، اسناد و مدارک شرکت، وجوه نقدی که جزء سرمایه هر شرکت است به دقت نگهداری و مواظبت می نماید و راز دار است و آن ها را افشا نمی کند.
آماده کردن بکاپ و پشتیبان گیری از اطلاعات: حسابدار حرفه ای قبل از ابطال، ویرایش، حذف در سیستم ، انتقال نرم افزار به کامپیوتر جدید و یا بستن حساب باید پس از ثبت هر نوع تغییر بلافاصله فایل پشتیبانی از اطلاعات را در نرم افزار تهیه کند. زیرا یک حسابدار حرفه ای باید فایل پشتیبانی از اطلاعات را داشته باشد و آن را در چند جای مختلف نگهداری کند که در صورت به وجود آمدن مشکل راهکار داشته باشد.
کلام آخر
در نتیجه اگر این سوال را پرسیدن که حسابدار حرفه ای کیست؟باید بگوییم که کسی است که با تهیه گزارش برای کارفرما میتواند حرفه ای بودن خود را ثابت کند که امروزه با توجه به نرم افزار های حسابداری این کار به راحتی امکان پذیر خواهد بود با تهیه یک گزارش کار ،دقت و حرفه ای بودن خود را میتوانید ثابت کنید