وظایف مدیر مالی چیست؟برای آگاهی از پاسخ این پرسش ها تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در هر سازمانی سلسله مراتب متفاوتی وجود دارد که هر یک از آن ها وظایف مخصوص خود را برعهده دارند و کار مشخصی را انجام می دهند. یکی از این سمت ها مدیر مالی می باشد. مدیران مالی سلامت یک سازمان را برعهده دارند و رشد شرکت به وجود آن ها وابسته است.
وظایف مدیر مالی چیست؟
مدیریت مالی از سمت های ارزشمند در مشاغل مختلف به شمار می آید. مدیران مالی برای انجام وظایف خود باید تخصص و علم کافی را دارا باشند و بتوانند با دقت زیاد جزئیات را مدنظر قرار دهند. هیچ کسب و کاری بدون داشتن مدیر مالی مناسب قادر به موفقیت نخواهد بود و این نشان می دهد که این شغل از حساسیت بالایی برخوردار است.
مدیران مالی گزارش های مربوط به مسائل مالی و سرمایه گذاری را تهیه می کنند و در راستای اهداف، برنامه های خود را ارائه می دهند. آنها در شرکت ها و سازمان های مختلف از جمله شرکت های بیمه و بانک ها فعالیت می کنند و در این مشاغل اعداد و ارقام حرف اول را می زنند. مدیران مالی در تصمیم گیری هایی که در سازمان تاثیر می گذارند و به تجزیه و تحلیل نیاز دارند به هیات مدیره کمک می کنند.
مدیریت مالی چیست؟
مدیریت مالی باید بر سازمان مورد نظر اعمال شود تا آن سازمان را به اهداف خود و موفقیت برساند پس مدیریت مالی برای موفقیت کلیه سازمان ها امری ضروری می باشد و شامل برنامه ریزی، سازماندهی، نظارت و کنترل منابع مالی برای رسیدن به اهداف مدنظر است.
کار مدیر مالی
همگام شدن با پیشرفت تکنولوژی و فناوری از مهم ترین کارهای مدیران مالی به حساب می آید که باعث می شود زمان ارائه گزارشها کاهش یابد. در گذشته مسئولیت مدیران مالی نظارت بر امور شرکت ها بوده است اما امروزه آن ها بیشتر در حال تجزیه و تحلیل داده ها هستند و به مدیران ارشد ایده هایی در ارتباط با روش های افزایش سود می دهند و اغلب به صورت گروهی فعالیت میکنند.
کارهای معمول مدیران مالی شامل موارد زیر می باشد:
- تهیه صورتحساب های مالی و گزارش فعالیت های تجاری
- نظارت بر کارمندانی که وظیفه ارائه گزارش و برنامه ریزی های مربوطه را بر عهده دارند
- نظارت بر جزئیات مسائل مالی برای اطمینان از رعایت قوانین
- کمک به مدیران در تصمیم گیری ها
- تجزیه و تحلیل داده ها و پیدا کردن فرصت های مناسب برای پیشرفت
- ارائه روش ها و راهکارهایی برای کاهش هزینه ها
همچنین می توان گفت بسته به سازمان مورد نظر کارهایی مخصوص به آن سازمان را نیز انجام می دهند برای مثال مدیران مالی دولت در مورد تخصیص بودجه و برنامه ریزی برای آن باید مهارت های مورد نیاز را دارا باشند علاوه بر این موارد ذکر شده همهمدیران مالی باید از قوانین و مقررات مالیاتی آگاهی لازم را داشته باشند.
یک مدیر مالی حرفه ای چه مهارت هایی دارد؟
یک مدیر مالی حرفه ای می تواند در تجزیه و تحلیل بودجه و تصمیم گیری در مورد خرید و میزان حقوق کارکنان و معاملات مالی یک شرکت نظارت کند همچنین مدیران مالی برای جلوگیری از ضرر سازمان و تلاش برای افزایش سود باید به صورت حرفه ای و دقیق به سراغ تجزیه و تحلیل داده ها برود.
نمونه ای از مواردی که مدیر مالی می تواند انجام دهد در پایین ذکر شده:
- داده ها را تجزیه و تحلیل می کند
- درآمد ها و هزینه های آینده را پیش بینی می کند
- سیستم های مدیریت مالی را ایمن می کند
- گردش های مالی را به خوبی درک می کند
- نظارت بر قرارداد های دولتی
- استفاده از ریاضیات پیشرفته در کار خود
- درک و استفاده از نرم افزار های مالی و آماری
نمونه ای از مهارت های مدیر مالی خوب و حرفه ای:
مدیران مالی در دوران تحصیل و کار خود، مهارت های زیادی کسب می کنند.
- رهبری: مدیران مالی با افراد دیگر سازمان همکاری می کنند و اساس تیم های مالی می باشند و با تکیه بر توانایی های خود و اعتماد به نفس بالا در مسیر پیشرفت سازمان ها حرکت می کنند رهبران کار بلد و با تجربه، توانایی رهبری دیگران و تقسیم وظایف را بر عهده دارند. مدیران مالی با مهارت رهبری، مسئولیت هدایت تیم و ارائه راهکارهای مناسب برای افزایش اعتماد بین اعضا را دارند.
- حل مسئله: یک مدیر مالی حرفه ای و موفق در هر حالت، چه در حال تجزیه و تحلیل داده ها و چه در حال محاسبه سرمایه گذاری باشد باید درپیدا کردن راه حل و اجرای آن مهارت بالایی داشته باشد.
- ارتباطات: مدیران مالی با مهارت زیاد در برقراری ارتباطات شفاهی و کلامی می توانند اسناد پیچیده و اطلاعات مالی را درک کنند و قادر به ارائه فرمولها یا تجزیه و تحلیل داده های پیچیده می باشند تا بتوانند آمار را به درستی به مدیران ارشد ارائه دهند.
- توجه به جزئیات: مدیران مالی هنگام مواجه با اعداد باید دقت بالایی داشته باشند و بر چگونگی خرج شدن پول و چگونگی میزان سود نظارت داشته باشند پس باید توجه و تمرکز خود را بر روی جزئیات بگذارند و نیاز است که از قوانین و مقررات داخلی و بین المللی آگاهی لازم را داشته باشند.
- تحلیل و بررسی: مدیران مالی باید قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشند و هنگام نوشتن قرارداد ها، مشخص کردن بودجه و پیش بینی سود و زیاناز مهارت تحلیلی خود استفاده کنند.
- سازماندهی: از آنجا که مدیران مالی با اسناد مختلفی مثل قرارداد ها و برآورد های مالی سر و کار دارند پس لازم است که توانایی و مهارت سازماندهی اطلاعات را داشته باشند زیرا ممکن است زمانی به بازیابی اطلاعات نیاز داشته باشند.
- امور فنی: با پیشرفت مداوم تکنولوژی، استفاده از آن را در سازمان ها مشاهده می کنیم به همین دلیل مدیران مالی باید دانش فنی داشته باشند تا بتوانند با این تحولات همگام شوند و برای موفقیت باید ارتباط خوبی با فناوری داشته باشند و بتوانند به راحتی از آن ها در کار خود استفاده کنند.
راه های افزایش مهارت در مدیریت مالی
برای اینکه در این زمینه موفق شوید نیاز است تا مهارت های خود را افزایش دهید. در پایین روش هایی گفته شده که می توانید با استفاده از آن ها موقعیت شغلی خود را ارتقاء دهید.
- مطالعه کنید و به دنبال مدرک بیشتر باشید
- بیشتر درباره فناوری، اطلاعات کسب کنید
- به دنبال کسب تجربه باشید
کلام اخر
در اخر باید بیان کرد وظایف مدیر مالی چیست؟ و باید بدانیم که سطح تحصیلات برای مدیر مالی شدن، مدرک لیسانس است. مدیران مالی معمولا بیشتر از پنج سال تجربه کاری در شرکتهای دیگر دارند و به دلیل مهم بودن و حساسیت این شغل کسی که برای این سمت انتخاب می شود باید مهارت و توانایی مدیریت مالی و بخش های دیگر و ارائه راه حل های دقیق را داشته باشد این شغل نیاز به دقت و تجربه زیادی است.