ما در این مقاله به شما بگوییم که ویژگی های نرم افزار حسابداری فروشگاهی چه میباشد تا بتوانید با بهترین شکل ممکن با آن کار کنید، امروزه استفاده از کامپیوترها در تمامی کسب و کارها افزایش پیدا کرده است به ویژه در فروشگاه ها بسیار فراوان میباشد و استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی به یک امر واجب تبدیل شده است. می توان گفت راه اندازی و استفاده از نرم افزار حسابداری بعد از تاسیس فروشگاه یا مغازه یکی از نیازهای اساسی فروشگاه بوده که همان ابتدا انتخاب و خرید نرم افزار یک چالش را به همراه خود آورده است. پیش تر در فروشگاه ها یا مغازه ها از روش های سنتی برای کار حسابداری استفاده میکردند ولی امروزه با مکانیزه شدن و یا به روز شدن سیستماتیک کامپیوترها از نرم افزار حسابداری استفاده میکنند. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر در این باره توضیح دهیم.
بسیاری از افراد که قصد راه اندازی کسب و کاری را دارند، برای بخش فروشگاهی آن به یک نرم افزار حسابداری نیاز دارند تا کارهای مربوطه را به درستی انجام بدهد، اما در این میان قیمت نرم افزار دشت، یکی از سوالاتی است که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش بیاید.
نرم افزار حسابداری چیست؟
نرم افزار حسابداری به برنامه ای گفته میشود که از طریق آن می توانید به صورت جامع تر و تخصصی تر تمام امور مالی را انجام دهید. نرم افزارهای حسابداری با ارائهی کاربری آسان و امکانات تخصصی که در اختیار شما می گذارند میتوانید با روش آسان و خیلی راحت کارهای حسابرسی کسب وکار یا شرکتتان را مورد بررسی قرار دهید. که این امر به نوبه خود باعث کاهش هزینه ها و وصرفه جویی در وقت میشود.
نرم افزار حسابداری یکی از برنامه های پر کاربرد است که به شما کمک میکند تا مدیریت مالی خود را به درستی انجام دهید. برنامه های حسابداری برای مشاغل کوچک (فروشگاه ها یا مغازه ها) و در مشاغل های بزرگ از قبیل شرکت، سازمان ها و ارگان ها طراحی شده اند. به طور ساده تر میتوان گفت نرم افزار حسابداری شما را قادر میسازد در کسب و کار و یا در سازمانتان کارهایی همچون حساب های قابل پرداخت، حساب های دریافتی و سود ضرر و زیان را به صورت بسیار سریع و راحت انجام دهید.
ویژگی های نرم افزار حسابداری فروشگاهی
نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی ویژگی های خاصی را به همراه دارد. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- کاربری آسان: اغلب این کاربران، فروشندگان فروشگاه یا مغازه ها هستند به همین دلیل نیازی نیست که حتما دانش حسابداری یا کامپیوتری بالایی داشته باشند.
- سرعت بالای برنامه: به دلیل اینکه در فروشگاه ها توی مناسبت های خاص خیلی شلوغ و یا ازدحام جمعیت زیاد است مثل قنادی ها یا میوه فروشی ها باید سرعت عمل و راه اندازی کارهای مردم بدون معطلی و خیلی سریع انجام شود پس برنامه حسابداری فروشگاهی باید طوری انتخاب شود که سرعت بالایی داشته باشد.
- قابلیت استفاده از سخت افزارها: به لحاظ اینکه نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی کارکرد بهتری داشته باشند برنامه حسابداری فروشگاهی باید بتواند با سخت افزار هایی مثل بارکدخوان، انواع چاپگرها، مانیتور های لمسی، ترازوها و کارتخوان های بانکی کار کند.
دلایل استفاده از نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی
در ادامه میخواهیم 4 تا از دلایل استفاده از نرم افزار های حسابداری را بگوییم که به چه دلیل در فروشگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند:
- افزایش دقت در انجام محاسبات
نرم افزار حسابداری میتواند به افزایش دقت ، کاهش یا حذف خطای انسانی در امور مالی به شما کمک کند. در انجام فرایندهای حسابداری دستی احتمال خطا زیاد است، اگرچه کامپیوترها این خطاها را ندارند اما بهتر است از سیستم های حسابداری استفاده کنیم که از این خطا ها در امان باشد .
- افزایش سرعت
با استفاده از نرم افزار حسابداری در کسب وکارها سرعت پردازش محاسباتی بسیار بیشتر از پردازش دستی میباشد. این افزایش سرعت بخاطر استفاده از رایانه هاست که پردازش داده ای آنها بسیار سریع تر از مغز انسان است. علاوه بر این نرم افزار حسابداری به سازمان ها کمک میکند تا با معرفی اتوماسیون، راحت تر بهینه سازی شوند. به عنوان مثال مالیاتی که برای شرکت یا کسب و کاری آمده است باید آن را در معاملات خود ثبت کند. نرم افزار حسابداری هر مالیاتی راکه وارد شده به صورت خودکار میتواند به درستی تعیین و انتخاب کند.
- کاهش هزینه ها
یکی از مزایایی که نرم افزار حسابداری دارد سرعت و کارایی می باشد که به همین دلیل در اکثر مواقع باعث کاهش هزینه ها میشود. که یکی از بهترین وظیفه اش این است که هرکسی که کار حسابداری انجام میدهد در زمان خیلی کمی میتواند کار بیشتری انجام دهد. به طور کلی میتوان گفت افراد کمتری میتوانند در کار حسابداری مشغول به کار شوند که این به خودی خود باعث کاهش هزینه میشود.
- ارائه انواع گزارش ها
نرم افزار حسابداری اطلاعات مالی دقیق تر و به موقعی را در اختیار کارکنان قرار می دهد، به طور مثال امور مالی شرکتی باید گزارش از نقدینگی یا موجودی را داشته باشد و باید تا دو ساعت دیگر توی جلسه ارائه بدهد که نرم افزار حسابداری به امور مالی شرکت این امکان را میدهد تا تنها با زدن یک کلیک میتواند گزارش های متنوعی را جمع آوری کند.
امکانات نرم افزار حسابداری فروشگاهی
در واحد های بازرگانی تمام امور مالی که انجام میشود باید دارای دو حساب خرید و فروش باشند. این دو حساب کارهایی مثل، فروش محصولات و تخفیفاتی که برگشت میخورند و برای تخفیفات نقدی که در خرید گذاشته میشود را به راحتی انجام میدهد. یکی دیگر از ویژگی های نرم افزار حسابداری فروشگاهی میباشد تا اطلاعات مالی ورودی که دریافت کرده است به راحتی داخل آن قرار بگیرد. با توجه به اینکه حساب هایی که گفته شد دارای کاهش دو حساب خرید و فروش میباشد. باز باین حال با دقت بیشتری درحین محاسبات نرم افزار باید دقیقا بر روی حسابی که مربوط به آن میباشد انجام شود.
در ادامه میخواهیم درباره نکاتی که باید در خرید نرم افزار فروشگاهتان مدنظر داشته باشید بپردازیم:
- باید نرم افزاری که برای فروشگاهتان می خرید حتما اداره مالیات ودارایی آن را تایید کرده باشد تا بتوانید در پایان هر فصل گزارش فصلی را تهیه کنید.
- باید ساده بودن و راحتی نرم افزار را طوری انتخاب کنید که حتی با داشتن دانش اندک حسابداری بتوانید با نرم افزار کار کنید.
- برای اینکه کارکرد و کیفیت فروشگاهتان بالا برود حتما تراکنش های مالی را سریع و به خوبی انجام دهید.
- محاسبات مالیات وعوارض که در فاکتور مشتریان گذاشته میشود باید به صورت خودکار انجام شود.
- در فروشگاه محصولاتی که کم فروش یا پر فروش هستند باید امکان جداکردن آن ها وجود داشته باشد تا محصولاتی که برای شما سود زیادی دارند شناسایی شوند.
- برای اینکه بتوانید گزارش کامل و صحیحی در پایان کار بگیرید باید گردش موجودی فروشگاه را حتما کنترل کنید.
و مهمترین نکات که در خرید نرم افزار حسابداری فروشگاهی باید به آن توجه کنید:
- برای اینکه بتوانید از هدر رفتن زمان و از بروز مشکلات جلوگیری کنید باید از خدمات پشتیبانی ای استفاده کنید که هم سریع و باکیفیت باشد.
- نرم افزاری که خریداری میکنید حتما به سابقه و قدمت آن شرکت دقت کنید.
صندوق مکانیزه فروش چیست؟
طبق قانون کسانی که از سامانه صندوق فروش یا نرم افزار حسابداری فروشگاهی استفاده میکنند باید حتما مورد تایید وزارت امور اقتصادی و دارایی باشد. این سامانه این امکان را میسازد تا برای محاسبه و ثبت فرایندخرید، فروش، موجودی کالا و صدور فیش به همراه جزئیات مربوط به آن را فراهم می کند که اگر فروشنده از این سامانه استفاده نکند برای آن شخص مشکلاتی به همراه میاورد.
آینده نگری
استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاهی در ایران روز به روز درحال گسترش است. یکی از علت هایی که از نرم افزار حسابداری فروشگاهی بکار گرفته شده است الزاماتی است که وزارت اقتصاد و دارایی برای کسانی که در فروشگاه ها یا مغازه ها جزو ابن قرارداد هستند یا در این حوزه فعالیت میکنند قرار داده است. بنابراین برنامه حسابداری فروشگاهی باید در زمان نیاز در این سامانه کارش را به خوبی انجام دهد . درحال حاضر روش وصل شدن به سامانه موجود در وزارت اقتصاد و دارایی در قالب فایلی به نام (TTMS) میباشد.
چه کسانی مشمول این طرح میباشند؟
در حال حاضر 30 صنف از اصنافی که در کشور فعالیت میکنند میتوانند از سامانه صندوق فروش استفاده کنند، بنابراین مطابق با قوانین مالیاتی کلیه مشاغلی که بایدحتما صندوق فروش داشته باشند به 3 گروه تقسیم میشوند که به شرح زیر میباشد:
گروه اول : مشاغلی که از سال 92 مشمول این قانون شدند:
- فروشندگان وسازندگان طلا وجواهرات
- افرادی که در فروش آهن آلات هستند
- فروشندگان لوازم صوتی و تصویری
- فروشندگان رایانه ها ازقبیل کامپیوتر،لپ تاپ و تجهیزات جانبی آنها
- فروشندگان لوازم خانگی
- هتل ها وهتل آپارتمان ها
- تالارهای پذیرایی و غذا فروشی ها، رستوران ها، فست فودها
- مشاوران املاک واملاکی ها
- داروخانه ها
گروه دوم:مشاغلی که ازسال 93 مشمول این قانون شدند:
- فروشندگان لوازم یدکی خودروهای سبک وسنگین وماشین آلات ساختمانی
- دارندگان تعمیرگاه های مجاز انواع خودروهای سنگین وراهسازی وکشاورزی
- فروشندگان لوازم بهداشتی ازقبیل لوازم های مربوط به حمام وسرویس های بهداشتی و…
- فروشندگان تزئینات ساختمانی مثل پرده، کفپوش و شومینه
- فروشندگان تلفن و تجهیزات تلفنی مثل تلفن های بی سیم و معمولی
- تولیدکنندگان و فروشندگان محصولات چوبی و مبل
- فروشندگان فرش اعم از ماشینی و دستی
- فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی طبی و بیمارستانی وتجهیزات مربوط به آن ها
گروه سوم:مشاغلی که از سال 94 مشمول این قانون شدند:
- فروشندگان لاستیک برای انواع خودروها
- فروشندگان ونمایشگاه های اتومبیل
- فروشندگان مصالح ساختمانی
- فروشندگان تاسیسات الکتریکی و مکانیکی
- فروشندگان انواع رنگ
- فروشندگان مواد شیمیایی
- فروشندگان یخچال ها و ویترین های صنعتی
- میوه و تره بار فروشان
عواقب عدم معرفی سامانه صندوق فروش چیست؟
در صورتی که صندوق های فروش را به هر دلیل نصب یا استفاده نکنید توسط اداره مالیات رد میشوید و مالیات سنگینی برای شما محاسبه میشود و همچنین تمام فعالیت هایی که در آن واحد صنفی معافیت داشته اید لغو خواهد شد.
کلام آخر
در این مقاله در مورد اینکه نرم افزار حسابداری چیست، ویژگی های نرم افزار حسابداری فروشگاهی چه میباشد و امکاناتی دارد توضیح دادیم، و به مهم ترین نکات در خرید نرم افزار حسابداری در فروشگاه پرداختیم، اینکه منطبق با استانداردهای اداره مالیات ودارایی باشد. نرم افزارحسابداری فروشگاهی باید طوری راحت و ساده باشد که حتی با داشتن دانش اندک حسابداری بتوانید از آن استفاده کنید. برای خریدن نرم افزار حتما به سابقه و قدمت آن شرکت توجه کنید. و در مورد دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری توضیح دادیم به چه دلایل ما از نرم افزار حسابداری علی الخصوص در فروشگاه ها استفاده می کنیم، برای اینکه افزایش سرعت و دقت در انجام محاسبات داشته باشیم، کاهش هزینه ها و صرفه جویی در وقت داشته باشیم.