جستجو کردن
Close this search box.

چگونه حسابدار رسمی شویم؟ ✔️ | تفاوت حسابدار رسمی و ساده

در همه شغل ها برای بهترین ها و حرفه ای ها فرصتی برای رشد و ترقی تصور می شود. همه حسابداران نیز روزی می توانند با کسب تجربه و دانش بیشتر در آزمون حسابداری رسمی شرکت کرده و به عنوان یک حسابدار رسمی به فعالیت خود ادامه دهند. یک حسابدار رسمی فردی است که در این آزمون شرکت کرده و توانسته باشد نمره قبولی کسب کند. البته شرایط دیگری نیز برای تبدیل شدن به حسابدار رسمی وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم. در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط ورود به این شغل و مسئولیت هایی که بعد از قبول شدن در آزمون به شما محول خواهد شد آشنا نماییم. در ضمن با مطالعه این مقاله می توانید با مزایای حسابداری رسمی نسبت به حسابداری معمولی نیز آشنا شوید، در مجله آگاه حساب همراه ما باشید.

شرایط فعالیت در شغل حسابداری رسمی

برای اینکه بتوانید از یک حسابدار ساده به حسابدار رسمی تغییر ماهیت دهید ابتدا باید مدارک حسابداری خود را از دانشگاه تحویل بگیرید. با اینکه داشتن کارشناسی ارشد حسابداری به عنوان یک مزیت برای شما به شمار می آید اما حداقل مدرک برای شرکت در آزمون کارشناسی حسابداری می باشد.

چه تفاوتی بین حسابدار رسمی و حسابدار ساده وجود دارد؟

حسابدار ساده فردی است که در شرکت های مختلف مسئولیت امور مالی و اقتصادی را بسته به مهارت و تجربه ای که دارد انجام می دهد. او زیر نظر مدیر مالی فعالیت کرده و به عنوان کارمند یک شرکت خصوصی یا دولتی به شمار می آید. اما حسابدار رسمی بعد از قبولی در آزمون به به عنوان حسابدار قسم خورده وزارت امور اقتصاد و دارایی در حوزه حسابرسی فعالیت دارد. مهر و امضای حسابدار رسمی از نظر قانونی مورد تایید سازمان امور مالیاتی است و امضای وی زیر هر برگه ای که وجود داشته باشد این برگه مورد تایید این سازمان نیز می باشد.

او می تواند به صورت فردی به فعالیت های مالی و حسابرسی بپردازد و یا اینکه شرکتی افتتاح نموده و این کار را در سطح گسترده تری انجام دهد. جالب است بدانید که سازمان رسیدگی به امور مالیاتی استخدام حسابدار رسمی را برای شرکت هایی که باید درآمدهای خود را ثبت کنند الزامی می داند. در ضمن شرکت ها برای رسیدگی به حسابرسی داخلی و جهت دریافت وام اقدام به استخدام حسابرس رسمی می نمایند.

در ادامه می توان از وظایف این فرد به تایید صورت مالی ها شرکت هایی اشاره کرد که تصمیم دارند در مناقصات دولتی شرکت کنند یا قصد دارد طرح های توجیهی خود را به دیگر شرکت ها و سازمان ها ارائه دهند، این ویژگی مربوط به شرکت های پیمانکاری می باشد.

خدمات حسابدار رسمی چیست؟

خدمات حسابدار رسمی بسیار وسیع است و با توجه به اینکه مهر و امضای وی تاییدیه سازمان امور مالیاتی را در بردارد فعالیت های بسیار زیادی انجام می دهد. این فرد می تواند مستقل عمل نموده و یا اینکه به صورت گروهی و در قالب یک شرکت اقدام به ارائه خدمات زیر نمایند. با شنیدن نام این فرد در میان حسابداران همه به فکر صورت مالی، ثبت اسناد حسابداری، ارائه گزارشات مالی و … می افتند اما حوزه فعالیت او به این چند کار ختم نمی شود. از جمله اقداماتی که در حوزه اختیارات این فرد قرار می گیرد می توان به موارد زیر اشاره نمود.

گفتنی است که مهر و امضای شرکت های حسابداری رسمی و یا شخص حسابدار رسمی نسبت به هم هیچ برتری و تمایزی ندارند. او بعد از بررسی تمام صورت های مالی و گزارشات خاص به زدن مهر و امضا رو اسناد به سازمان رسیدگی به امور مالیاتی اعلام می دارد که این صورت مالی و گزارشات از نظر وی تایید شده هستند.

چگونه حسابدار رسمی شویم

حوزه کاری حسابداری رسمی کجاست؟

بد نیست بدانیم که چه نوع شرکت هایی نیاز به استفاده از حسابدار رسمی دارند؟ در جواب به این سوال باید گفت که همه شرکت ها برای گرفتن تاییدیه صورت مالی خود نیاز به حسابدار رسمی دارند. در این میان شرکت های پیمانکاری برای شرکت در مناقصات سازمانی های دولتی و خصوصی بیشتر به این تاییدیه ها نیاز دارد. اما دیگر انواع شرکت نیز با توجه به فعالیت های خود گاه نیاز به استخدام حسابداران رسمی دارند. مخصوصا اگر نیاز به دریافت وام های کلان از موسسات مالی و اعتباری در شرکت وجود داشته باشد تنها با تاییدیه صورت مالی از حسابداری رسمی است که با پرداخت وام موافقت خواهد شد.

حقوق حسابداران رسمی چه میزان است؟

نمی توان یک درآمد ثابت برای حسابدار رسمی در نظر داشت چرا که حوزه و بستر فعالیت هر فرد با دیگر متفاوت است. اما بهتر است این را بدانید که قبولی در آزمون حسابداری رسمی به میزان قابل توجهی در درآمد شما تاثیر خواهد داشت. چرا که اینک شما در حوزه فعالیت خود به بالاترین سطح رسیده اید و توانایی های زیادی دارید

برای شرکت در آزمون حسابداری رسمی چه مباحثی باید خوانده شود

قبلا گفته شد که برای حسابدار رسمی شدن باید ابتدا مدارک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد حسابداری داشته باشد و 6 سال سابقه کار نیز زمینه پرونده شما باشد. اما مهمترین و سخت ترین مانع برای تبدیل شدن به یک حسابدار رسمی ازمون جامع تشریحی و تستی این حوزه است. این آزمون شامل مباحث حسابداری، حسابرسی و  قوانین حسابداری که شامل مالیات، تجارت، محاسبات و … می شود. آمادگی داشتن در این آزمون نیاز به تجربه و مطالعه فراوان دارد اما گروه های آموزشی نظیر آگاه حساب با برگزاری دوره های مدون می تواند شما را در گرفتن نتایج عالی در این آزمون کمک کند. این دوره های آموزشی شامل موارد زیر هستند.

چگونه حسابدار رسمی شویم

منابع آزمون حسابداری رسمی

شرکت در کلاس های آزمون حسابداری رسمی بسیار مهم است و در این کلاس ها اساتیدی که یک بار از عهده این آزمون برآمده اند اقدام به بررسی منابع آزمون می نمایند. با توجه به تجربه این افراد مباحث مهمتر فیلتر شده و از این رو کمی از حجم مطالب قابل مطالعه کاسته می شود. اما با این حال باید کتاب ها و منابع آزمون را  تهیه و مطالعه نمایید. از منابع درسی که بد نیست قبل از آزمون مطالعه شوند می توان به موارد زیر اشاره داشت.

پرسش و پاسخ‌های کمیته فنی همراه بخشنامه‌ها و مصوبات

نکات مهمی که قبل از شرکت در آزمون حسابداری رسمی باید بدانید

اطلاع داشتن از قوانین نحوه برگزاری آزمون، ساعت برگزاری، تاریخ ثبت نام، زمان پاسخ به سوالات شما را برای حضور در جلسه امتحان آماده می نماید. از این رو چند نکته مهم را گردآوری نموده ایم تا بار روانی آزمون را کاسته و شما را برای گرفتن نتایج عالی کمک کنیم.

کلام آخر

شرکت آگاه حساب از جمله شرکت هایی است که توانایی آماده سازی شما جهت شرکت در آزمون حسابدار رسمی را دارد. از طرفی قابلیت هماهنگی با حسابدار رسمی جهت انجام فعالیت های مالی و تایید صورت مالی شرکت شما نیز از دیگر اقدامات این شرکت است. آگاه حساب نماینده رسمی نرم افزار حسابداری سپیدار است اما در تکمیل خدمات خود اقدام به تربیت حسابداران در حوزه های مختلف کاری، ارسال حسابدار از  کارآموز تا متخصص و مشاوران کارکشته به شرکت ها از دیگر اقدامات این شرکت می باشد. در صورت تمایل به سایت رسمی شرکت مراجعه نمایید تا با خدمات و حوزه کاری آگاه حساب آشنا شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 8 =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×