جستجو کردن
Close this search box.

تقسیط بدهی مالیاتی چگونه انجام می شود؟ ✔️

در این قسمت از مقاله قصد داریم توضیح دهیم که تقسیط بدهی مالیاتی چگونه انجام می شود؟ به طور کلی این گونه می توان توضیح داد که درصد زیادی از هزینه ها و خرج و مخارج دولت از طریق پرداخت مالیات تامین می شود. از لحاظ حقوقی نیز براساس قانون مالیات مستقیم و هم چنین مالیات بر ارزش افزوده، تمامی کسب و کارهایی که به واسطه فعالیت خود در حال درآمد زایی می باشند، می بایست به صورت دوره ای مالیات پرداخت کنند. هر شخص حقیقی یا حقوقی که دارای پرونده مالیاتی باشد، در صورت عدم پرداخت به موقع مالیات خود یا بروز هر گونه تخلف دیگر، به عنوان بدهکار مالیاتی محسوب می شود و به صورت اقساطی، ملزم به پرداخت میزان بدهی خود می باشد.

در ادامه مقاله به ارائه توضیحات بیشتر در رابط با مبحث مالیات می پردازیم و خواهشمندم تا پایان مقاله آگاه حساب همراه ما باشید.

بدهی مالیاتی چیست؟

هر نوع کسب و کاری از طریق تولید کالا و یا ارائه نمودن خدمات مختلف، سودی بدست می آورد و دارای درآمد مشخصی می باشد که در مقابل این درآمد اکتسابی، به طور سالیانه موظف است که مالیات پرداخت کند. مالیات مربوط به هر سازمان را مدیران در زمان تصدی مدیریت باید تسویه کنند. اگر مدیران نسبت به پرداخت مالیات بیخیال باشند و وظیفه خود را انجام ندهند، به سازمان امور مالیاتی شرکت بدهکار می شوند و علاوه بر میزان بدهی مالیاتی که می بایست پرداخت کنند، بدهکار مالیاتی نیز به حساب می آیند. اگر از ابتدا خدمات حسابداری شرکت یا مجموعه خود را به یک شرکت حسابداری معتبر بسپارید، قطعا دچار چالشهای مالیاتی نخواهید شد.

مالیات در واقع یکی از منابع مهم درآمدزایی در کشورمان می باشد که باید از سوی افراد ویژه ای پرداخت گردد. همه شرکت ها، افراد حقیقی یا حقوقی که جزوء مودیان مالیاتی به حساب می آیند، وظیفه دارند که مالیات معمولی و یا مالیات ارزش افزوده را پرداخت کنند. همه اشخاص حقیقی و حقوقی یا سازمان های گوناگون جهت پرداخت نرخ دقیق مالیات تعیین شده، یک برهه زمانی مشخصی را در اختیار دارند که پس از گذشت این زمان، افراد دارای بدهی مالیاتی می شوند که تا مدت زمانی نیز می توانند این بدهی را پرداخت کنند.

بدهی مالیاتی چیست؟

اگر شرایطی پیش آید که بدهی مالیاتی پرداخت نگردد، اشخاص حقیقی یا حقوقی به عنوان بدهکار مالیاتی محسوب می شوند و مجبور به پرداخت جریمه نیز می شوند. هم چنین از سویی دیگر، داشتن بدهی های مالیاتی، می تواند برای افراد بدهکار یک سری منع های قانونی دیگری مانند ممنوع الخروج بودن نیز به همراه داشته باشد. با پدید آمدن درگاه های ملی خدمات الکترونیکی، افرادی که دارای بدهی مالیاتی هستند، این امکان برایشان فراهم است که از طریق مراجعه به این درگاه های پرداخت و استعلام نرخ بدهی مالیاتی، معوقات مالیاتی خود را پرداخت کنند.

نکته ای که لازم است گفته شود، این است که قبل از آن که از نرخ بدهی مالیاتی خود مطلع شوید، می بایست حتما یک پرونده الکترونیکی تشکیل داده باشید، وقتی که در سامانه های الکترونیکی استعلام بدهی مالیاتی ثبت نام کنید، با ورود به سامانه، این قابلیت وجود دارد که بدهی مالیاتی خود را مشاهده و بررسی کنید.

روش های مختلف استعلام بدهی مالیاتی

همان گونه که اشاره کردیم، همه افراد این امکان را دارند که به‌ آسانی امورات مالیاتی را به‌ شکل اینترنتی پیگیری و استعلام بگیرند. اما اگر به هر علتی امکان استفاده از خدمات به‌ شکل اینترنتی وجود نداشته باشد، افراد می توانند به صورت حضوری به دفاتر پیشخوان یا کافی‌ نت‌ ها مراجعه کنند و از طریق ارائه نمودن مدارک لازم، امورات مالیاتی خود را مانند استعلام نرخ بدهی مالیاتی، پرداخت میزان بدهی، اظهارنامه های مالیاتی و … را انجام دهند.

از دیگر روش‌ های اطلاع از اظهارنامه مالیاتی، مراجعه نمودن به نزدیک‌ ترین اداره امور مالیاتی یا ثبت احوال می باشد. هم چنین ترجیح داده می شود که برای انجام امورات مالیاتی به‌ شکل حضوری، به یک سری دفاتر مراجعه کنید که مورد اعتمادتان باشند و در‌صورت امکان، شخصی را که آشنا به این گونه کارها می باشد را با خود به همراه داشته باشید تا مشکلات مختلفی مثل سوء استفاده از اطلاعات، جعل هویت و … رخ ندهد. جهت استعلام نرخ دقیق مالیات تعیین شده، می توان به دو روش ذیل انجام داد که عبارت است از:

استعلام مالیات از طریق شناسه ملی: تمامی اشخاص حقوقی یا شرکت‌ ها می بایست از شناسه ملی جهت استعلام بدهی مالیاتی خود استفاده کنند. شناسه ملی کد مخصوصی می باشد که متعلق به شرکت‌ ها و بنگاه‌ ها نیز می باشد و هویت واقعی آن‌ ها در مراجع مختلف نمایانگر می باشد. برای هر شرکتی ممکن است پیش آمده باشد که از قبل بدهی مالیاتی داشته باشد یا بنا به یک سری دلایل جریمه شده باشد، با استفاده از شناسه ملی این امکان وجود دارد که وارد درگاه خدمات الکترونیک مالیاتی شوند و سوابق مالیاتی، میزان پرداخت‌ی ها، بدهی‌ ها و … را مشاهده و اطلاعات مربوطه را استعلام بگیرند.

روش های مختلف استعلام بدهی مالیاتی

هنگام ورود به سامانه استعلام مالیاتی مهم است که سیم کارت شخصی که قصد دارد بدهی مالیاتی خود را استعلام بگیرد با کد ملی او دارای تطابق باشد. برای ثبت نام کردن در سامانه استعلام مالیاتی می بایست کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد را در سامانه مربوطه وارد کنید و در شرایطی که دارای پرونده مالیاتی باشید، این امکان را دارید که از خدمات مالیاتی مختلف سامانه استفاده کنید. هم چنین علاوه بر استعلام نرخ بدهی مالیات از طریق شناسه ملی، افراد این توانایی را دارند که از ممنوع الخروج بودن خود نیز مطلع شوند. در شرایطی که قصد داشته باشید از میزان نرخ بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی باخبر شوید، نیاز به یک سری اطلاعات مثل نام شرکت، شناسه ملی و شماره ثبت شرکت می باشد.

استعلام بدهی مالیاتی از طریق کد ملی: تمامی اشخاص حقیقی مانند صاحبان کسب‌ و کارهای مختلف، کارمندان و … می بایست برای استعلام بدهی مالیاتی از کد ملی استفاده کنند. این اشخاص این امکان برایشان فراهم است که از طریق کد ملی به درگاه ملی خدمات الکترونیکی ورود پیدا کنند و سپس فرایندهای مالیاتی خود را بدون نیاز به مراجعه فیزیکی انجام دهند. لیست تمامی بدهکاران مالیاتی با کد ملی در معرض دید همه مردم نمی باشد، چرا که این اطلاعات جزوء اطلاعات محرمانه افراد به حساب می آید و در شرایطی که این اطلاعات محرمانه افشاء شود، افراد حقیقی و حقوقی می توانند شکایت کنند.

هم چنین تمامی کاربران می توانند با ارائه شناسه ملی، از نرخ دقیق میزان بدهی مالیاتی خود آگاه شوند. در شرایطی که بخواهید از میزان بدهی مالیاتی شرکت و یا املاک مطلع شوید که صاحب اصلی آن شما نیستید، راهی که وجود دارد این است که به طور مستقیم از فرد درخواست کنید تا استعلام بگیرد و نتایج را در اختیارتان قرار دهد. بهترین کاری که می شود جهت استعلام مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی انجام داد، استفاده از کد ملی و استعلام مالیات از طریق کد ملی آن ها می باشد.

تقسیط بدهی مالیاتی چگونه انجام می شود؟

نرخ مالیاتی که مودیان یا بدهکاران مالیاتی موظف هستند که به سازمان مالیات پرداخت کنند، به شکل قسط بندی انجام می شود تا به این شکل مودیان مالیاتی در زمینه پرداخت مالیات به سختی و تنگدستی دچار نشوند. تقسیط بدهی مالیاتی در واقع یکی از راه های کمکی قانون گذاران برای مودیان مالیاتی می باشد که به جهت این کار به دنبال راه های فرار مالیاتی نباشند. قانون گذاران بر طبق ماده 167 قانون مالیات های مستقیم، این امکان را برای سازمان امور مالیاتی فراهم کرده اند که در شرایطی که صلاح بدانند، توانایی این را داشته باشند که نسبت به پرداخت نرخ اصلی مالیات مودیان و یا جریمه هایی که به این افراد به علت عدم پرداخت مالیات تعلق گرفته است، تقسیط بدهی مالیاتی را در نظر بگیرند.

نکته ای که می بایست به آن توجه نمود این است که برای تقسیط بدهی مالیاتی هم زمان مشخصی تعیین است و مقرر داشته است که تقسیط بدهی مالیاتی در مقایسه با اصل و یا جریمه های مالیاتی فقط تا مدت 3 سال امکان پذیر می باشد، با در نظر گرفتن این مسئله که قانون گذار برای تقسیط بدهی مالیاتی حداکثر زمانی را تعیین نموده است و حداکثر تقسیط بدهی مالیاتی که سازمان مالیاتی می تواند نسبت به بدهکاران مالیاتی در نظر بگیرد، 3 سال می باشد.

تقسیط بدهی مالیاتی چگونه انجام می شود؟

بر اساس یک سری قوانین حقوقی، در شرایطی که بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی بر طبق مقررات ماده 167 و بخشنامه های مرتبط با تقسیط بدهی مالیاتی را انجام می دهند، نیاز است در مرحلن اول مبلغ اقساط به نسبت اصل مالیات و جرائم مربوطه تا تاریخ تقسیط تعیین و سپس تضمین کافی برای جرائم تاخیر دوران تقسیط گرفته شود تا در صورت پرداخت به موقع اقساط در سر رسیدهای مقرر و بر اساس درخواست بدهکار نسبت به بخشودگی جرائم و استرداد تضمین اخذ شده اقدامات لازم را انجام دهند.

در رابط با طریقه تقسیط بدهی مالیاتی دفاتر قانونی مالیات، ذکر شده است که ادارات امور مالیاتی پیش از تقسیط و بخشودگی جرائم در اجرای مقررات اشاره شده، گواهی ثبت نام و تسلیم اظهارنامه را از واحدهای ارزش افزوده دریافت کنند.

مراحل پرداخت تقسیط بدهی مالیاتی

مراحل پرداخت تقسیط بدهی مالیاتی

تقسیط بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی

یکی دیگر از گروه هایی که در تقسیم بندی مودیان مالیاتی جای می گیرند، اشخاص حقوقی می باشند. این افراد جزوء کسانی می باشند که دارای شرکت و یا موسسات مختلفی هستند که هر ساله باید اطلاعات مالی این مراکز و یا موسسات را به شکل خوداظهاری به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کنند. در شرایطی که اشخاص حقوقی در مدت زمان تعیین شده برای پرداخت هزینه مالیاتی خود اقدام نکنند، به عنوان بدهکار مالیاتی به حساب می آیند و ملزم است که بخاطر داشتن این میزان بدهی، افراد دارای یک سری منع های قانونی نیز می باشند.

تقسیط بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی

اشخاص حقیقی نیز به کسانی می گویند که دارای موسسه و یا شرکت خاصی نمی باشند و با توجه به نوع شغل خود می بایست میزان هزینه ای را به عنوان مالیات به کشور پرداخت کنند. تعیین مبلغ مالیات بر طبق ثبت اظهارنامه مالیاتی است که توسط اشخاص حقیقی در جریان اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل داده می شود.

کلام آخر

در این بخش از مقاله به توضیح تقسیط بدهی مالیاتی چگونه انجام می شود؟ پرداختیم و تمام تلاش خود را کردیم که بخشی مختصری از اطلاعات مرتبط با آن را شرح دهیم، هم چنین از همه شما عزیزان تشکر می کنم که تا پایان مقاله همراه ما بودید و خواهشمندم نظرات خود را برایمان کامنت کنید.

2.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 6 =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×