جستجو کردن
Close this search box.

بستن سال مالی در حسابداری چگونه است؟ ✔️| 3 هدف اصلی

حسابدارها چگونه می توانند بدون خطایی حساب های مالی را ببندند؟ در مقاله بستن سال مالی در حسابداری چگونه است؟ می خواهیم به بررسی این کار بپردازیم و  با شما صحبت کنیم. یکی از مهم ترین کارهایی که حسابداران در پایان سال مالی باید انجام دهند، بستن حساب های مالی است، در روزهای پایان سال حسابداران باید توجه ویژه ای داشته باشند تا این کار را بدون هیچ خطایی انجام دهند. ما در این مقاله می خواهیم به بررسی بستن حساب سالیانه مالی و سایر مسائلی که باید در این زمینه رعایت شود بپردازیم. برای اینکه بدانید سال مالی در حسابداری چگونه است و برای بستن آن چه مراحلی باید انجام شود همراه ما تا انتهای مقاله در آگاه حساب باشید.

سال مالی چیست؟

سال مالی چیست؟

در ابتدا بهتر است برای شما توضیح بدهیم که سال مالی چیست؟ در واقع سال مالی همان دوره 12 ماهه ای است که شرکت ها برای اهداف حسابداری خود در نظر می گیرند. شرکت ها برای تعیین کردن سال مالی متفاوت هستند، برخی از آن ها سال تقویم را به عنوان سال مالی انتخاب می کنند و برخی دیگر از شرکت ها ترجیح می دهند با توجه به دوره اوج و سود یا چرخه تجاری شرکت، سال مالی را غیر از سال تقویم انتخاب کنند. مدیران شرکت ها باید به این نکته توجه داشته باشند که بعد از انتخاب کردن سال مالی دیگر نمی توانند آن را تغییر دهند پس بهتر است در زمان انتخاب آن دقت کافی داشته باشند.

در واقع پایان سال مالی به آخرین روزها یا هفته های سال مالی شرکت می گویند که در بیشتر شرکت ها این سال مالی مطابق تقویم محاسبه می شود یعنی از یک فروردین تا 31 اسفند. زمانی که شرکت ها سال مالی را با تقویم مطابقت می دهند، سبب می شود تا شرکت ها سال را به دوره های سه ماهه تقسیم کنند که همزمان با تغییرات فصل ها می باشد.

تمام شرکت ها سال مالی را با سال تقویم مطابقت نمی دهند بلکه برخی از فروشگاه های خرده فروشی و کسب و کارهایی که دوره اوج سود متفاوتی دارند بهتر است سال مالی را از 1 تیر تا 30 خرداد در نظر بگیرند زیرا در آن زمان فعالیت های حسابداری کم تر است.

هدف از بستن سال مالی

دلایل بستن سال مالی

چک لیست بستن سال مالی

برای بستن سال مالی باید مراحلی طی شود تا این کار به درستی و بدون خطا انجام شود. ما در این مقاله این مراحل را به صورت چک لیست برای شما تهیه کرده ایم:

بستن سال مالی چگونه است؟

تمام شرکت ها در پایان دوره یا سال مالی باید به صورت حساب های مالی رسیدگی کنند. این کار بعد از بررسی کردن تمام حساب ها و رسیدگی به آن ها انجام می شود و پس از آن حساب ها بسته می شود. برای این کار حسابداران به اسنادی نیاز دارند تا به آن ها در بستن سال مالی کمک کند مانند:

نکات ضروری در زمان بستن سال مالی

مراحل بستن سال مالی

مراحل بستن سال مالی

برای بستن سال مالی باید 4 مرحله را طی کنید تا بتوانید بدون خطایی این کار را انجام بدهید.

بستن حساب های دائمی و موقت:

حسابداری از حسابهای بسیاری تشکیل شده که باید در پایان دوره مالی تمام آن ها صفر شود. بدین صورت که حساب های مانده بدهکار، بستانکار شوند و حساب های مانده بستانکار، بدهکار گردند، به این فرآیند در حسابداری بستن حساب ها در انتهای دوره مالی می گویند که توسط آن همه حساب ها صفر می شوند. حساب ها در پایان سال مالی به دو صورت دائمی و موقت هستند.

حساب های دائمی: حساب های دائمی دارای مانده بدهکار بستانکار گردیده و معادل جمع آن به حساب تراز اختتامیه بستانکار می شود.

حساب های موقت: حساب های موقت یا سود و زیانی به حساب هایی می گویند که از دوره قبل مانده نمی پذیرند و به دوره قبل نیز منتقل نمی شوند. میزان مانده این حساب ها در ابتدا و انتهای سال مالی با بستن حساب ها صفر می شود.

صدور سند تعدیل ماهیت:

صدور سند تعدیل ماهیت یعنی به بررسی حساب هایی بپردازید که مانده آن ها با آن چه در حساب های معین قرار داده شده، تفاوت داشته باشد. برای این کار باید در ابتدا یکسری حساب معین طرف مقابل را تعریف کنید زیرا در این صورت مانده حساب های خلاف ماهیت با آن بسته می شود. حساب معین طرف مقابل دارای دو ویژگی است: از نظر ماهیت مخالف حساب مذکور باشد و از نظر سطوح تفصیلی و نوع حساب های تفصیلی مرتبط، دقیقا مانند حساب خلاف ماهیت باشد.

صدور سند اختتامیه:

صدور سند اختتامیه باعث می شود تا حساب های ترازنامه ای بسته شود و به سال بعد منتقل گردد.

صدور سند افتتاحیه:

بعد از صادر کردن سند اختتامیه و انتقال حساب های ترازنامه ای به سال بعد، سند افتتاحیه صادر می شود. در صادر کردن سند افتتاحیه باید به دو نکته دقت کنید: در ابتدا باید سال مالی جدیدی افتتاح کنید و سپس در دوره مالی که در آن سند اختتامیه زده شده، سند افتتاحیه صادر شود.

نکته های مهم قبل از بستن سال مالی کدام است؟

نکته های مهم قبل از بستن سال مالی کدام است؟

قبل از بستن سال مالی باید نکات مهمی را رعایت کنید تا این کار به درستی انجام شود و از صحت انجام آن ها اطمینان داشته باشید، زیرا در غیر این صورت اگر بخواهید اطلاعات در سال جاری ثبت شود، مانده ها به سال بعد منتقل نمی شود، در این صورت باید مانده ها به صورت دستی در اختتامیه سال جاری و سند افتتاحیه سال جاری مشخص شود. نکته های مهم که باید قبل از بستن سال مالی رعایت شوند شامل:

نکته های مهم بستن سال مالی

کارهای ضروری در زمان بستن سال مالی

در زمان بستن حساب های مالی باید به چند نکته توجه کنید و آن ها را به ترتیب انجام دهید.

7 مرحله بستن سال مالی

7 مرحله بستن سال مالی

بستن حساب های سالیانه اصلی ترین بخشی است که حسابدارها در زمان بستن سال مالی به آن توجه می کنند. برای بستن حساب های مالی باید چند مرحله طی شود که در ادامه مقاله به آن ها می پردازیم. قبل از بستن سال مالی باید به این موضوع توجه کنید که اسناد و مدارک مالی و حساب های موقتی موجود در نرم افزار حسابداری را باید بررسی کنید زیرا در غیر این صورت نمی توانید این عملیات را انجام دهید. زمانی که این بررسی ها انجام نشود نمی توانید سند اختتامیه را تهیه و سند افتتاحیه سال بعد را بررسی کنید بنابراین در این صورت هیچگونه مانده حسابی به سال بعد منتقل نخواهد شد. مراحل بستن سال مالی به این شرح می باشد:

فرایند اجرایی: نخستین مرحله در بستن سال مالی فرایند اجرایی است، که این مرحله شامل موارد زیر می باشد:

انجام فرآیندهای محاسباتی: دومین مرحله در بستن سال مالی انجام دادن فرآیندهای محاسباتی است که در این مرحله محاسبه های لازم برای بستن سال مالی و جمع کردن حساب ها انجام می شود که از جمله این کارها می توان موارد زیر را نام برد:

ثبت تمام هزینه ها و درآمدهای شرکت: سومین مرحله در بستن سال مالی ثبت هزینه ها و درآمدهای شرکت است. یک حسابدار در این مرحله باید مراحل زیر را انجام بدهد:

در صورتی که هزینه های انجام شده قطعی است باید آن ها را در بخش بدهکاری های جاری و هزینه های شرکت ثبت کنید. اما اگر هزینه های انجام شده قطعی نیستند باید آن ها را در قسمت هزینه های پرداخت نشده ثبت کنید.

عملیات لیست کردن پروژه ها، بدهکاران و بستانکاران: این مرحله چهارمین مرحله از بستن سال مالی است که در آن مرحله حسابداران باید لیستی را از موارد گفته شده تهیه کنند.

فرآیند کنترل: پنجمین مرحله از بستن سال مالی کنترل فرآیند است که در آن حسابداران باید موارد مخلفی را بررسی و کنترل کنند. به عنوان مثال

انجام فرآیندهای مربوط به بستن حساب ها: این مرحله ششمین مرحله از بستن سال مالی است و شامل تمام اقداماتی است که باعث بستن حساب های سالیانه می شود. در این مرحله حسابداران باید تمام حساب و کتاب های مربوط به دو طرف حساب ها و بانک ها را بررسی کرده و مغایرت های احتمالی را رفع کنند و با بستن حساب های موقتی به منظور انتقال مانده حساب ها به حساب های دائمی سال جدید، مرحله ششم را تکمیل کنند و این فرآیند را به پایان برسانند.

صادر کردن اسناد و مدارک مالی پایانی: در هفتمین مرحله از بستن سال مالی حسابداران باید اسنادی همچون سند تعدیل ماهیت، سند اختتامیه و سند افتتاحیه را صادر کنند تا مراحل بستن سال مالی به پایان برسد.

کلام آخر

از کسانی که ما را تا انتهای مقاله همراهی کردند بسیار سپاس گزاریم. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با مراحل کامل بستن حساب ها در پایان سال مالی آشنا کنیم. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. در صورت داشتن سوال، انتقاد و یا پیشنهاد می توانید برای ما کامنت بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×