جستجو کردن
Close this search box.

اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چگونه انجام می شود؟ ✔️

در این قسمت از مقاله قصد داریم به توضیح اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چگونه انجام می شود؟ بپردازیم. یکی از انواع مختلف اعتراضات که در جوامع مختلف بسیار شایع می باشد، اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی می باشد که معمولا از طرف بدهکاران مالیاتی انجام می شود. حق اعتراض به مبلغ مالیات تعیین شده برای تمام مودیان مالیاتی که اظهارنامه خود را در سازمان کل مالیات کشور ثبت کرده اند، وجود دارد.

هم چنین می بایست دقت نمود که ثبت اعتراضات مالیاتی در روش های مستقیم و ارسال اظهارنامه امکان پذیر می باشد. در ادامه مقاله به ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه می پردازیم و خواهشمندم ما را تا پایان مقاله آگاه حساب همراهی بفرمائید.

برگ تشخیص مالیات چیست؟

برگ تشخیص مالیاتی در واقع نوعی برگه می باشد که ممکن است هم اکنون نیز بعضی افراد آن را با اسم برگ ارزیابی مالیات بر درآمد افراد حقیقی به شکل انفرادی بشناسند. برگ تشخیص مالیاتی بر طبق یک سری قواعد و قوانین مشخصی برای انواع مختلف مالیات مثل مالیات حقوق، مالیات عملکرد و… به صورت ویژه و از طریق سازمان کل اظهار نظر امور مالیاتی برای بدهکاران تعیین می گردد. در یک شرایط ویژه می‌ توان اظهار نامه مالی شخص بدهکار را قطعی دانست و آن هم در شرایطی می باشد که در مهلت و پروسه زمانی تعیین شده از طرف اداره کل امور مالیاتی به اسناد و مدارک شخص بدهکار مالیاتی رسیدگی نشده باشد یا برای آن شخص برگ تشخیص مالیاتی از طرف سازمان مربوطه، ارسال نشده باشد.

سازمان امور مالیاتی بعد از آن که مهلت تقسیط بدهی مالیاتی بگذرد و بررسی ها و رسیدگی های خود را در رابط با میزان مالیات تعلق گرفته به بدهکاران مالیاتی تکمیل کند، نتایج بدست آمده از بررسی های انجام شده را در قالب برگه ای با عنوان برگ تشخیص مالیاتی برای بدهکاران مالیاتی ارسال می کند. در قالب یک توضیح جامع تر این گونه می توان گفت که مودیان مالیاتی نیز واجب است که از طریق ارسال نمودن اظهارنامه های مالیاتی و ترازنامه های مختلف، سازمان کل امور مالیاتی را در جریان دیون، سود و زیان و حساب ها و … خود در طول یک دوره مالی مشخص و تعیین شده، قرار دهند.

برگ تشخیص مالیات چیست؟

در این شرایط ممکن است که سازمان مالیات با بررسی نمودن برگ تشخیص مالیاتی و هم چنین با در نظر گرفتن اظهارنامه های مالیاتی ارسال شده از سوی مودیان مالیاتی، میزان مالیات تعلق گرفته به افراد مختلف را تعیین کند و مودیان مالیاتی پس از تمامی بررسی های انجام شده، می بایست مالیات خود را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کند. نکته ای که شایان ذکر است، این می باشد که هر مبلغی که سازمان مالیاتی تعیین کنند، مودیان مالیاتی مجبور به پرداخت آن نمی باشند، بلکه مودیان مالیاتی نیز این امکان برایشان فراهم است که به برگ تشخیص مالیاتی اعتراض کنند و مودیان مالیاتی در اعتراض به برگه مالیاتی تعیین شده، می بایست اصول و مقررات را رعایت کنند و طبق چارچوب خاصی عمل کنند.

انواع مختلف برگ تشخیص مالیات

 برگ تشخیص مالیات، به طور معمول دارای 3 نوع می باشد که عبارت است از:

برگ تشخیص مالیات حقوق: زمانی که پرداخت کنندگان مالیات حقوق، در مدت زمان تعیین شده از سوی سازمان امور مالیات، مالیات حقوق خود را پرداخت نکنند و یا مبلغ مالیات حقوق را پایین تر از وجه مدنظر پرداخت کنند، اداره امور مالیاتی وظیفه دارد که برای پرداخت کننده مالیات، برگ تشخیص مالیاتی صادر کند و مبلغ مالیات مربوطه را به همراه جریمه با رعایت مهلت مقرر در ماده 157، مطالبه می کند. تمامی شرکت ها این وظیفه را دارند که علاوه بر لیست مالیات و بیمه، لیست حقوق را نیز اعلام کنند. به غیر از مالیات، هزینه حقوقی که در اظهارنامه عملکرد تعیین شده با لیست های مالیات و بیمه تطابق داده می شود و در صورت مشاهده هر گونه مغایرت در بین آن ها، جریمه محسوب می شود.

برگ تشخیص مالیات عملکرد: تمامی مسئولان مالیاتی، درآمد اکتسابی مودیان در صورت معاملات فصلی و اظهارنامه را بررسی می کنند و درصورت وجود هر گونه مغایرت بین مبلغ های عنوان شده در آن ها، شخص بدهکار مالیاتی را جریمه می کنند و مبلغ صحیح جریمه را در برگ تشخیص مالیات عنوان می کنند. در رابط با برگ تشخیص عملکرد، ممیزان مالیاتی درآمدهای بدست آمده در اظهارنامه را با صورت معاملات فصلی تطابق می‌ دهند و در این زمینه نیز بر اساس یک سری مغایرت ها، جریمه اعمال می‌ گردد.

انواع مختلف برگ تشخیص مالیات

برگ تشخیص مالیات تکلیفی: اگر شرایطی پیش آید که مالیات دهنده به مبلغ و میزان نرخ مالیاتی که برای آن شخص در نظر گرفته شده است، اعتراض کند، می بایست تا مدت زمان بیش از 30 روز، اعتراض خود را به شکل کتبی به سازمان امور مالیاتی مد نظر اعلام کند. در شرایطی که شخص بدهکار در پروسه زمانی 30 روزه بعد از صادر نمودن برگ تشخیص مالیات به آن اعتراض کند، برگ تشخیص مالیات قطعی می شود.

اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چگونه انجام می شود؟

در شرایط معمولی و پس از ارائه نمودن اظهارنامه مالیاتی از طریق مودی، ممیزان مالیاتی سازمان امور مالیاتی در یک پروسه زمانی یک ساله، این فرصت را دارند که تاریخ رسیدگی به پرونده مالیاتی شخص بدهکار مالیاتی را تعیین و تنظیم کنند. در این تاریخ ذکر شده، ممیزان مالیاتی به تجزیه و تحلیل اظهارنامه و تمامی اسناد مرتبط می پردازند. هم چنین این وظیفه را دارند که تامدت یک ماه، پس از انجام این گونه بررسی ها، برگ تشخیص مالیات را به فرد مودی ارسال کنند. برگ تشخیص مالیات صادر شده در این بخش، به صورت قطعی نمی باشد و شخص بدهکار 30 روز از تاریخ ابلاغ، فرصت این را دارد که نسبت به مالیات تعیین شده در قالب فرم های رسمی سازمان، برای اعتراض اقدام کند.

اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی در واقع از دیگر راه حل های اساسی برای قانون گذاران است که برای مودیان مالیاتی در نظر گرفته شده است تا در شرایطی که بعد از ارسال نمودن برگ تشخیص مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی، مودیان مالیاتی نسبت به محاسبات سازمان کل امور مالیاتی، معترض باشند، این امکان را داشته باشند که اعتراض خود را به برگه تشخیص مالیاتی ارسال کنند، هم چنین با وجود قانونی بودن هر گونه اعتراض نسبت به برگ تشخیص مالیاتی، تعداد زیادی از افراد با طریقه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی آشنایت ندارند و در این شرایط گاهی اوقات با مشکلات متعددی مواجه می شوند. به همین دلیل چگونگی اعتراض به برگه مالیاتی از نکات بسیار مهمی می باشد که می بایست به آن توجه نمود.

نکته مهمی که در زمان استفاده از یک سیستم هوشمند برای ثبت اعتراض، می بایست به آن توجه نمود، ارائه نمودن متنی مناسب و درخور این کار می باشد، چرا که متن بکار رفته برای هر یک از این کارها با دیگری فرق می کند، به عنوان مثال متن اعتراض به مالیات ارزش افزوده با حقوق یا کسب و کار تطابق نخواهد داشت. نکته ای که نیاز است بدانید، این است  که اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی در هیات حل اختلاف مالیاتی صورت می گیرد.

اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چگونه انجام می شود؟

مراحل اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی به صورت ذیل می باشد:

برگ تشخیص مالیاتی با برگ قطعی مالیاتی چه تفاوتی دارد؟

تفاوت برگ تشخیص و برگ قطعی مالیات به شرح موارد ذیل می باشد که عبارت است از: 

برگ تشخیص مالیات: برگ تشخیص شامل انواع مختلف برگ تشخیص مالیات حقوق، برگ تشخیص مالیات عملکرد، برگ تشخیص مالیات تکلیفی می باشد. یک سری نکات مهم درمورد برگ تشخیص مالیات وجود دارد که به شرح موارد ذیل می باشد و عبارتند از:

برگ تشخیص مالیاتی با برگ قطعی مالیاتی چه تفاوتی دارد؟

برگ قطعی مالیات: در صورتی که پس از صادر نمودن برگ تشخیص توسط اداره مالیات، شخص بدهکار مالیاتی نسبت به میزان و نوع مالیات در تاریخ تعیین شده اعتراضی نداشته باشد، واحدهای خدمات مالیاتی، برگ قطعی مالیات را صادر می‌ کنند که ممکن است این برگ شامل مانده بدهی یا بدون بدهی از قبل باشد. 

نکات مهم در اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

برخی دیگر از نکات مهم در اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی به شرح موارد ذیل می باشد که عبارت است از:

Tax Detection Leaf

کلام آخر

در این قسمت از مقاله به شرح اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی چگونه انجام می شود؟ پرداختیم و تلاش کردیم نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی را شرح دهیم و نکات مهم در این زمینه را عنوان کنیم، از همه شما عزیزان صمیمانه تشکر میکنم که تا این بخش از مقاله همراه ما بودید و هم چنین خواهشمندم نظرات خود را برایمان کامنت کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 11 =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×