جستجو کردن
Close this search box.

حسابداری به زبان ساده ✔️ | انواع حسابداری

تعریف حسابداری

از زمان پیداش پول تاکنون تمامی بازرگانان، شرکت ها، ادارت و همه کسب و کارهای تجاری بر آن بوده اند که بدانند آیا دخل و خرج آنها با یکدیگر تطابق دارد؟ آیا توانسته اند در این معامله به سود دست یابند؟ آیا شرکت در این معامله به نفع آنها خواهد بود؟ آیا توان مالی شرکت در این معامله را دارند؟ تمام این سوالات و دیگر سوالات مالی به کمک علم حسابداری قابل پاسخگویی می باشد. علم حسابداری تعریف بسیار دقیق و علمی دارد؛ اما حسابداری به زبان ساده سیستمی است که در آن داده های خام مربوط به فعالیت واحد تجاری، اداری و … جمع آوری شده و اندازه گیری می شود، سپس داده های جمع آوری شده پردازش می شود و به شکل نتیجه عملکرد واحد به افراد رده بالای آن واحد برای تصمیم گیری گزارش می شود.

همانطور که مشاهده شد حسابداری تنها حساب و کتاب دخل و خرج نیست بلکه با جمع آوری اطلاعات خاص می توان روی داده ها پردازش نموده و چگونگی عملکرد دوره ای واحد تجاری را گزارش داده و همچنین نقشه کاری آینده را نیز ترسیم نماید. حسابداری علمی بسیار گسترده است و یک واحد تجاری بیشتر موفقیت های خود را مدیون پردازش صحیح اطلاعات حسابداری می باشد.

برای اطلاع از خدمات حسابداری شرکت آگاه حساب جهت کسب و کارتان روی لینک کلیک نمایید.

انواع حسابداری

همانطور که گفته شد حسابداری گستردگی فراوانی دارد از این رو این علم به چند زیر شاخه تقسیم شده است.

این نوع حسابداری در واحدهای صنعتی و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. بزرگترین هدف حسابداری صنعتی یافتن قیمت تمام شده محصولات تولیدی است. انجمن ملی حسابدارن آمریکا، حسابداری صنعتی را به شکل زیر تعریف نموده است.

“رویه های منظم برای ثبت و گزارش قیمت تمام شده ی کالای ساخته شده و خدمات انجام گرفته. این سیستم شامل روش هایی برای تشخیص، تخصیص، جمع آوری و طبقه بندی، ثبت و گزارش هزینه های واقعی تولید و مقایسه ی آن با هزینه های استاندار است.”

از این تعریف می توان برداشت نمود که حسابداری صنعتی تنها روی هزینه های تولید یک محصول متمرکز است.

در واقع حسابداری مالی را می توان حسابداری گزارشات نیز تعریف نمود. در این نوع حسابداری صورت های مالی تهیه می شود و برای استفاده کنندگان صورت مالی ارسال می شود. از مهمترین استفاده کنندگان صورت مالی می توان به بانک ها، سرمایه‌گذاران بالقوه، بستانکاران و … اشاره داشت. حسابداری مالی از قرن نوزدهم که مالیات برای ایجاد عدالت اجتماعی در کشورهای اروپایی استفاده شد، مورد توجه قرار گرفت. یکی از کارهایی که در حسابداری مالی انجام می شود تعیین میزان مالیات یک واحد تجاری است.

این نوع حسابداری توسط افرادی از خارج واحد تجاری انجام می شود. در این حسابداری صورت های مالی یک واحد تجاری که شامل ترازنامه، صورت تغییرات در حقوق صاحبان سهام، صورت گردش نقدی و … می شود مورد بررسی قرار می گیرد. حسابرس تعیین می نماید که میزان مالیاتی که واحد تجاری پرداخت نماید چه میزان است. این کار توسط بررسی گزارشات یک سال گذشته حسابدارن واحد تجاری انجام می شود.

حسابداری دولتی به زبان ساده تعیین میزان درآمدهای دولت و هزینه های آن است. این کار در قالب بودجه تنظیم شده و به تصویب مجلس نمایندگان می رسد. پیدایش حسابداری دولتی به اواخر قرن نوزدهم بر می گردد آنجایی که نظارت به هزینه های دولت ها اهمیت یافت.

استفاده مدیران از نتایج حسابداری به آنها کمک می کند که به صورت منظم و منطقی با مسائل شرکت و یا واحد تجاری خود برخورد نماید. مدیریت برای کاهش ریسک در سرمایه گذاری، محاسبه دقیق میزان قیمت تمام شده تولیدات، محاسبه میزان تولید و … نیازمند به دانش حسابداری مدیریت می باشد.

کارهایی که یک حسابدار باید انجام دهد:

یک حسابدار بسته به میزان تجربه و دانش خود و همچنین بسته به گستردگی فعالیت های واحد تجاری وظایف مختلفی دارد. اما به صورت کلی یک حسابدار باید بتواند 5 فعالیت اصلی واحد حسابداری را انجام دهد.

البته اگر تعداد پرسنل واحد تجاری بالا بوده و یا فعالیت های واحد تجاری بسیار گسترده باشد برای هر یک از وظایف گفته شده یک حسابدار مجزا استخدام خواهد شد. اما یک حسابدار با تجربه از عهده انجام هر 5 وظیفه یاد شده بر می آید. اما هستند افرادی که در تنظیم و پیشبرد یکی از وظایف تجربه و دانش بیشتری دارند. این افراد با قرار گرفتن در جایگاه خود، بیشتر از دیگران می توانند به گروه حسابداری کمک کنند.

تعریف استانداردهای حسابداری

استانداردهای حسابداری قوانینی هستند که توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری تدوین می شوند. تعداد این استانداردها 41 عدد است و هر حسابرس و حسابداری باید از تمامی و یا حداقل موارد پرکاربرد آنها اطلاع کافی داشته باشد. استاندارهای حسابرسی برای این تدوین شده اند تا سرمایه گذاران بتوانند میزان سود و زیان خود از تولید یک کالا را به دست بیاورند.

استانداردهای حسابرسی خود دارای سه بخش متفات است:

این سه بخش به حسابدار کمک می کند به صورت علمی کار حسابداری را هدایت نماید. از مهمترین استانداردهای حسابداری می توان به چگونگی عرضه صورت‌های مالی، صورت وجوه جریان نقد، درآمد عملیاتی، حسابداری ذخایر، بدهی‌ها و دارایی‌های احتمالی و … اشاره داشت. اهمیت دانستن استاندارهای حسابداری از آنجایی قوت گرفت که امروزه این قوانین از پایه های حسابداری به شمار می آید و از دانشجویان حسابداری تا مدیران مالی باید از این قوانین اطلاع کامل داشته باشند.

مهارت های حسابداری شامل چه مواردی می شود؟

هدف هر حسابدار رسیدن به نقطه و شغلی به نام مدیریت مالی است. اما برای رسیدن به این مهم یک حسابدار باید مراحل زیادی را طی نماید تا بتواند مهارت های حسابداری را آموخته و به خوبی اجرا نماید. تسلط به تمامی شاخه های حسابداری و در عین حال داشتن مهارت و تجربه بیشتر در چند شاخه خاص می تواند به حسابدار کمک کند تا مهارت خود را در حسابداری افزایش دهد. نداشتن اشتباه در حسابداری بسیار مهم است، گاه یک اشتباه کوچک می تواند کار شرکت را با مشکل مواجه نماید. از دیگر مهارت هایی که یک حسابدار باید به دست بیاورد آشنایی کامل با یک یا چند نرم افزار پرکاربرد حسابداری و داشتن دانش نسبت به کار با ماکروسافت افیس است.

از دیگر مهارت های حسابداری داشتن قدرت تجزیه و تحلیل در امور و روال کار است. یک حسابدار باید نسبت به قوانین کار، بیمه و مالیات علم کافی داشته باشد و آنها را به صورت کاربردی به کار گیرد. دادن راهکارهای کاربردی و علمی در زمان بروز مشکلات از دیگر مهارت های حسابداری به شمار می آید که به خارج شدن واحد تجاری از بن بست کمک می کند. داشتن روابط اجتماعی بالا و رازداری از اطلاعات سری شرکت از دیگر مهارت هایی است که یک حسابدار باید به دست آورد.

چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟

چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم؟

اگر تصمیم دارید یک حسابدار حرفه ای شوید باید تحصیلات آکادمیک خود را در زمینه حسابداری انجام دهید. در دانشگاه به شما به صورت کاملا علمی حسابداری را آموزش می دهند. اما برای یافتن مهارت و انجام کار علمی باید در واحد حسابداری مشغول به کار شوید. بهتر است قبل از ورود به کار با تعدادی از نرم افزارهای حسابداری آشنا شوید. آشنایی با نرم افزاهار کاربردی شما را یک قدم جلوتر از دوستانتان قرار می دهد. داشتن مطالعه نسبت به قوانین کار، قوانین بیمه و مالیات نیز شما را در حرفه ای شدن کمک می کند.

البته این مورد را می توانید به صورت تجربی نیز بیاموزید؛ اما اصولا حرفه ای ها زودتر از دیگران اطلاعات کاربردی را به دست می آورند. بهتر است یک دوره کامل نرم افزار اکسل را نیز آموزش ببینید. اگر قادر باشید با این نرم افزار کار کرده و فرمول نویسی کنید به حرفه ای شدن در این شغل نزدیک خواهید شد. حرفه ای شدن در کار نیازمند رفتار حرفه ای نیز می باشد، بهتر است روابط عمومی خود را تقویت نمایید و رازدار بودن را در خود نهادینه کنید.

بازار کار حسابداری برای حسابدارن حرفه ای بسیار داغ است. هر فردی که بتواند مهارت های حسابداری را به خوبی اجرا نماید، با نرم افزارهای مورد نیاز حسابداری آشنایی داشته باشد، در یک یا چند شاخه حسابداری تخصص و مهارت به دست آورد و همچنین این توانایی را داشته باشد که از قوانین جهت بهبود وضعیت واحد خود استفاده نماید به زودی استخدام خواهد شد.

کلام آخر

سپاس گزارم که تا انتهای مطلب حسابداری به زبان ساده همراه ما بودید. حسابداری سیستم مهم هر کسب و کاری است که اطلاعات و داده های آن را دریافت و اندازه گیری می کند. نیاز است که اطلاعات مالی هر کسب و کاری به زبان ساده تر دربایید در این مطلب تلاش کردیم تا حسابداری را به زبان ساده به شما توضیح دهیم. خوشحال می شویم نظرات خود را برای ما ارسال کنید.

4.2/5 - (10 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 12 =

برای دریافت مشاوره خرید نرم افزار با ما تماس بگیرید.شماره تماس: 02148335
+
Call Now Button
×